Mars 2017

Mars började med att jag klippte håret kort! Första klippningen i Japan var lite skrämmande, men jag blev väldigt nöjd. Här kan ni läsa mer. Salonger i Japan är verkligen värt besöket, vilken service! Jag lyckades också att gå till ögonläkaren och göra en synundersökning helt på japanska, väldigt nöjd. 
 
 
Redan 3:e mars kom min fina kompis Anna och hälsade på oss i Utsunomiya. Jag plockade upp henne från bussen i och vi hann direkt med både helgedomsbesök och sushi
 
 
Jag visade runt i Utsunomiya, tog med henne på alla mina favoritställen och såklart blev det ett besök i Nikko för att kolla in tempel och stora träd! Nikko ligger ca 40 minuter med tåg från Utsunomiya, och är en stad och nationalpark full av tempel och helgedomar som finns på världsarvslistan. Man kan också gå på hajk i bergen runt Nikko, som jag skrivit om här. Lätt värt en dagsresa om man besöker Tokyo!
 
 
Kai hängde med oss till Kawagoe, en liten stad ca 30 minuter utanför Tokyo känd för sina gamla magasin/butikshus (kurajapanska), för att turista och kolla in alla gamla hus. Extra kul att få se folk (japaner och turister) klädda i kimono. Där åt vi mer rå fisk också, såklart!
 
 
Vi spenderade en långhelg i Tokyo och fick äntligen prova Starbucks sakura frappuccino. Fastän det fortfarande var ganska kallt kunde man sitta ute och vissa dagar värmde solen så pass att åtminstone Anna tog av sig till T-shirt.  
 
 
Det blev en hel del sushi, och absolut bäst var det på Itamae Sushi Edo där sushin smakade fantastiskt och inredningen var värt ett besök i sig. Tror Annas besök var det sushitätaste av alla besök vi haft, väldigt härligt!
 
"Hej, ta en bild på mig när jag äter lite avslappnat." Hahaha
 
När Anna åkt hem igen, och vi återgått till jobbet i ungefär en vecka, tog vi oss norrut för en helg på ett onsen i Zao i Yamagata prefekturen. Onsen är japanska varma källor, och förutom ett par besök på japanska bad inne på olika hotell var det vår första gång. Nu älskar jag onsen!
 
 
Just Zao är känt för sina "snömonster", ett ganska sällsynt väderfenomen som gör att träden en bit upp på bergen blir täckta av snö och is. Riktigt coolt! 
 
 
Vi åkte skidor i två dagar, åt jättegod mat och badade i svaveldoftande varma källor. Det var en av de bättre utflykterna vi gjort och hotellet som vi bara bokat på måfå var riktigt bra. 
 
 
I slutet av mars var det dags för nästa besök, då landade nämligen min Mami och hennes kusin Majsan i Japan. De välkomnades med en sakurafestival vid slottsruinen i Utsunomiya, där det faktiskt redan börjat blomma redan när Anna var och hälsade på. Fint va!
 
 
För min Mami var det ju det andra besöket i Japan, så hon hade redan lite koll och hade saknat all god mat. Och mig såklart. 
 
 
Det blev en tur till Nikko (är något av en expert nu efter snart 10 besök) och så visade vi runt Majsan i Utsunomiya. Vi frös och njöt av alla varma drycker, både på Starbucks och i dryckesautomater där man ju kan köpa varma drycker vintertid! 
 
 
I Nikko låg det fortfarande snö lite här och där och var ganska mycket folk. Vi besökte ett av mina favoritställen Tamozawa Imperial Villa (Memorial Park). Villan är ett ihopplock av flera olika gamla hus och rum och fungerade tidigare som sommarresidens för den kejserliga familjen. 
 
 
Vi kom dit lite sent och när vi gått in i trädgården för att kolla utsidan hade de redan stängt för luckorna för kvällen, vi hann inte långt förrän en vakt kom och ropade "come back, come back". De var väldigt stränga med sina öppettider tydligen. ;)
 
 
Lite tidig sakura hade redan slagit ut men annars var det ganska kallt, så resterande körsbärsblommor tog lång tid på sig att blomma. 
 
 
De sista dagarna i mars tog vi våra små resväskor och drog till Tokyo. Där hann vi bland annat med att promenera runt och kolla in lite olika körsbärsblomsfestivaler (hanami) och äta sushi såklart!
 
 
Sen blev det april, och vi var fortfarande kvar i Tokyo. Så jag fortsätter med den resan i nästa inlägg.
 
 
- translation -
March was a very busy month, we had visitors stay almost the entire month and continuing into April. We ate a lot of sushi, enjoyed the early cherry blossoms and explored Tochigi prefecture and Tokyo. Me and Kai also went to Zao onsen to ski, look at snow monsters and soak in hot springs.   
 

1 Angelica Wåhlin:

skriven

Så snyggt det blev!

Svar: Håret? Ja, tack så mycket!
tokyoyo.se

2 Anonym:

skriven

Längtar efter nästa inlägg. Härligt att minnas tillbaka

Svar: Jasså, är det Mami eller Majsan som läser måntro? :)
tokyoyo.se

3 Malin:

skriven

Roligt att läsa! De där träden är ju helt galna :D

Svar: Tack Malin! Vilka träd tänker du på, de i Nikko eller de rosa drömträden? ;)
tokyoyo.se

4 Malin:

skriven

Hej igen! Jag tänkte på de där snömonstren, men båda sorterna är helt klart sugoi ;)

Svar: Aha, så en tredje sort. Ja de var riktigt coola (haha, pun intended- double meaning). Har aldrig sett nåt liknande innan.
tokyoyo.se

5 Johan:

skriven

Länge sedan jag tittade förbi din blogg och inser nu att jag saknat att läsa den :) Kul att ni har flyttat till Japan och väldigt fina bilder!

Kommentera här:

Web Analytics