Januari 2017

 
 
Januari började i Sverige. Vi hade ett lugnt nyårsfirande med mina föräldrar och startade det nya året med att umgås med våra närmaste, äta sånt vi saknat och mysa i snön. Efter 16 dagar på svensk mark tog vi dock flyget tillbaka till Japan!
 
 
Sushi på Sushi Zanmai, där ägaren står staty utanför. ^__^). Sushin här alltså. Januari var oftast solig och fin, så den här bilden från Utsunomiyas station en fin vinterdag är en bra representation för hela månaden. Det var ganska vanlig vardag under nästan hela månaden, vi var tillbaka på jobbet igen, och frös som tusan eftersom det är så kallt inomhus här. 
 
 
Man kan värma sig med hotpot, eller min favorit koreansk bbq. Extra mysigt såklart att man sitter i sitt lilla bås och har en grill som värmekälla. Kimchi har blivit en av mina absoluta favoriter, efter vår resa till Korea (del 1, del 2, del 3)  är jag helt tagen av koreansk mat. Så sjukt gott!
 
Jag förundrades dagligen över priset på frukt i Japan, här är det jordgubbsäsong under vintern (jordgubbarna odlas i växthus) så januari är högsäsong. Köpte dock inte dessa dyrgripar för drygt 160 kr. 
 
 
Den stora händelsen under januari var att vi firade ett år som gifta! <3 Vi tog en dag ledigt och checkade in på ett lyxigt hotell i Tokyo under en långhelg. (Då fick min systemkamera också hänga med, vilket ni kanske ser på bildkvaliteten.) 
 
 
Lyxigaste vi varit med om, executive floor med gratis mat och dryck. Tackar! Och utsikten från rummet över Tokyo Tower fick vi inte nog av. 
 
 
Vi spenderade hela helgen mest på hotellet. Badade, drack champagne och åt lyxig mat. Vi gick ut på lite små utflykter under dagarna, bland annat till två trädgårdar. I den ena blommade redan ume (plommonblommorna) trots iskallt väder. Väldigt härligt att kunna utnyttja att det var ett så fint hotell, i och med att vi varit i Tokyo så många gånger redan och inte kände stress över att behöva se så mycket som möjligt. 

 
Ok, lite av Tokyo hann vi se. Galet fräsch rå fisk och lanternor utanför izakaya, väldigt inbjudande.  
 
 
Efter lyxhelgen tog vi oss hem till Utsunomiya igen och började planera inför besök av vänner i februari och Kais syster och man i juni. 
 
 
Två söta grejer jag hittade bilder på i min mobil. Rosa chip star (Japans egna pringles typ) med smak av ume (japanskt plommon) och Hello Kittys egna popcornmaskin! Hur sött?! Hon sjöng också! 
 
 
Resten av månaden var kall men fin. Jag startade ett nytt instagramkonto, såg en pokémon-buss och träffade ytterligare en svensk i Utsunomiya. Sen blev det februari!
 
- translation -
January was super cold but the weather was nice. We spent a long weekend at a lyxury hotel in Tokyo to celebrate 1 year as married. It was super nice!
 

1 Daniella:

skriven

wow, det känns som igår ni flyttade till japan. kul med återblickar!

Svar: Visst gör det! Vi har varit här i 18 månader, och hunnit massor. Men känns ändå som igår vi kom hit. (>_<)
tokyoyo.se

2 Jennie:

skriven

Vad roligt!!! Ser framemot dina inlägg ^^/ Jätteinspirerande och mysigt med alla vackra och snygga bilder och WOOOOOW. hotellet ^0^

3 Malin:

skriven

Jag älskar årssammanfattningar överlag men ser särskilt mycket fram emot din, Johanna!

Svar: Tack Malin .<3
tokyoyo.se

4 Fantasy Dining:

skriven

Alltså det där hotellrummet, wow. Vilken utsikt.

Kommentera här:

Web Analytics