Golden week i Korea

Söndag, och sista dagen på det som i Japan kallas Golden Week. Den här veckan är det nämligen 4 nationella helgdagar i tät följd och oftast har man ledigt eller tar ledigt de mellanliggande dagarna. På Kais jobb flyttade de några andra helgdagar så att han fick en hel vecka ledigt, vilket gjorde att han kunde åka hem en kortis och gå på en tillställning med sin gamla (10 års jubilerande) studentförening. Men vi ville också hitta på något tillsammans (eftersom att hemresan skulle bli superkort och onödigt dyr för mig att hänga med på), så vi bestämde oss i sista sekunden för att åka till Seoul, Sydkorea!
 
 
Det var min första gång i Korea, ja min första gång i Asien utanför Japan. Kai var där på jobb 2013 och spenderade en dag i Seoul på egen hand, så han hade lite koll.
 
Så förra lördagen gick vi upp tidigt och tog bussen till Haneda, Tokyos andra flygplats (förutom Narita, som vi alltid flugit till/från innan). Flyget till Seoul tog bara drygt 2 timmar, men innan vi var framme på hotellet var klockan redan fem så efter incheckning tog vi oss snabbt ut för att hinna med något innan solen gick ned.
 
 
Vi bodde väldigt nära Namsan, ett ganska "känt" berg i Seoul, så vi bestämde oss för att hajka (läs: promenera) upp och kolla in utsikten. Vi tänkte också besöka N Seoul Tower, ett 236 meter högt torn, eftersom utsikten där uppe skulle vara ännu bättre.  
 
 
Det var blåsigt men varmt och vi var glada över att solen skulle vara uppe en timme längre i Korea än i Japan. Ja, allmänt glada över att vara på resa och i Seoul. Det får det här fotot symbolisera. [>__<]
 
 
Syrenerna blommade för fullt och vi blev helt förvånade över att det ju var sommar (!) i Seoul redan. Det var helt fantastiskt fint och härligt att gå uppför leden och blicka ut över en ny stor stad.
 
 
Helt ok att vara där med den bästa personen jag vet också, fasiken så glad han gör mig! <3
 
 
När vi kommit fram till linbanestationen (jepp, man kunde åka linbana upp) fanns där en liten utkiksplats full med "kärlekslås", alltså hänglås som par skriver sina namn eller liknande på och låser fast. Jag har sett detta på andra ställen, bland annat Umeda Sky Building i Osaka och i Paris, men här var det HELT galet mycket lås. Ja ni ser ju!  
 
 
Vi gick dock vidare upp till tornet, betalade våra ₩10 000 (den Koreanska valutan är lite crazy, det var alltså ca 100:-) och åkte upp till toppen. Där möttes vi av solen som var på väg ned. Så vackert!
 
 
Vi stannade tills solen gått ned helt för att få se staden i kvällsljus och blev inte besvikna över vyerna. <3 Vi var dock inte de enda som stannat för solnedgången och när vi väl skulle ned igen var det galna köer till hissarna och vi hann få lite smått panik över hur vi skulle ta oss ned om något skulle hända. Ordningen här var inte lika bra som vi är vana vid att den är i Tokyo.
 
Vi tog oss i alla fall ned tillslut och begav oss mot Myeong-dong, ett stort shoppingområde i närheten av vårt hotell, för att hitta lite samgyeopsal (koreansk fläsk-bbq). 
 
 
I Korea äter man i princip kimchi till varje måltid och på bbq beställer (och betalar) man det man vill grilla- tillbehören kommer på köpet! Så fin grej. Vi åt oss så himla mätta!
 
 
På vägen tillbaka till hotellet gick vi via shoppinggator kantade av matstånd, kollade in de koreanska specialiteterna och köpte färsk lemonad- direkt i en påse med sugrör. ^__^) 
 
 
Vi avslutade kvällen med att planera nästa dags äventyr, men det får bli ett eget inlägg. 
 
 
Resan till Korea: del 2del 3
 
- translation -
During Golden Week we went to Seoul, South Korea. The first day there we spent climbing Mount Namsan, watching the sunset from N Seoul Tower and eating Korean bbq in Myeong-dong. 
 

1 http://matomspunnet.blogg.se:

skriven

svar: Ja! Älskar verkligen kimchi, äter det typ varje dag men mest mellan måltider som snack typ, eller om jag äter någonting med ris och tofu eller annat som passar! Himla gott! Gud vad kul med Seoul! Avis! Ser helt magiskt ut på bilderna!

Svar: Det kan vara lite för starkt för mig, viss kimchi vi åt i Seoul var min känsliga mage inte så nöjd med tyvärr.
Tack! Det var super!
tokyoyo.se

2 Amanda Jona [FOTOGRAF]:

skriven

Alltså åh, ser verkligen helt magiskt ut!

3 Flisan:

skriven

Härliga bilder :D

4 Emma Grann Fotografi:

skriven

Wow vad fint :)

5 Malin:

skriven

vilket fint inlägg, johanna! <3

Kommentera här:

Web Analytics