Körsbärsblom istället för regn

Idag öser regnet ner utanför mitt fönster och det känns som att en stor, blöt, vit filt ligger över hela staden. Jag ser knappt Shinkansen-spåret och ännu mindre bergen i bakgrunden. Nu är regnperioden verkligen igång här i Japan, det tog ett litet tag och vi har haft många dagar med gassande sol och 30 grader de senaste veckorna, men nu börjar det.
 
En dag som denna känns det fint att ha massor av minnen och foton från en underbar japansk vår att se tillbaka på, så idag tänkte jag att vi tittar på lite foton jag tog på olika ställen i Utusunomiya när sakuran (körsbärsblommen) var i full blom. Häng med på promenad i april.  
 
 
Precis vid stationen i Utsunomiya (staden vi bor i alltså) ligger floden Ta, som närmast centrum är kantad av körsbärsträd. Rosa popcorn här och där längs floden. 
 
 
Om man följer den stora gatan, från stationen, tvärs över floden kommer man efter ca 10 minuter fram till Banba-torget och en stor röd torii (japansk port). Genom porten och uppför trappan finns Utsunomiyas största helgedom, Futaarajama.
 
 
När sakuran blommar blir alla galna i att fota, gammal som ung, och överallt träffar man på människor som "oooh'ar" och "aaah'ar" och njuter av blommorna. Vid helgedomen träffade jag på ett gäng japanska skolflickor, såklart i uniform. 
 
 
Ett annat fint ställe med mycket tidigblommande sakura är slottsparken. Jag hann med besök med både Anna (i mitten på mars) och min Mami och Majsan i slutet av mars. 
 
 
På vägen till mitt jobb finns detta tjusiga tempel, Keirinji, som jag inte kunde låta bli att besöka flera gånger under blomningen. Hur fint är det inte? Att hitta och besöka gömda små tempel, hus och helgedomar är något av det bästa jag vet och här i vår "lilla" stad är man nästan alltid ensam på plats.
 
 
Det blev många promenader för att leta efter sakura och vissa ställen besökte jag flera gånger eftersom de ligger på vägen mellan vår lägenhet och mitt jobb. Bland annat här vid Tochigis prefekturkontor. De flesta foton i inlägget tog jag dock under en och samma dag när jag varit förutseende och tagit med mig systemkameran. ^__^)
 
 
Ett av de mest kända ställena för hanami i Utsunomiya är Hachiyama-parken vid Utsunomiya Tower, ungefär 15 minuters promenad från centrum. Här firas hanami under april och alla jag frågat rekommenderar just denna parken för att se sakuran. Uppe från tornet får man en vacker vy över parken, som på grund av regn tyvärr var väldigt folktom och grå just när vi var där. Blomningen här var väldigt sen i år och vi missade tyvärr det mesta då vi var på resande fot. 
 
 
Att besöka Japan under hanami, körsbärsblomningen, är verkligen något jag rekommenderar. I år var blomningen som sagt senare än vanligt och det är lite svårt att veta exakt när träden slår ut. Min Mami och hennes kusin Majsan hade bokat sin 18-dagarsresa för att hinna med sakura på flera ställen (Tokyo, Kyoto och Utsunomiya) men de var lite för tidiga. Men vi slapp åtminstone lite av trängseln och fick njuta av full blom de sista dagarna av deras besök.
 
Bilder från körsbärsblomningen i Tokyo och Kyoto delar jag med mig av en annan regnig dag. Nu ska jag sluta att drömma mig tillbaka till rosa vår och gå ut i regnet istället. 
 
- translation -
Sakura season and beautiful cherry blossoms in Utsunomiya this past spring. 
 

1 Daniella:

skriven

alltså wow *_*

hur länge pågår regn-perioden?

Svar: Eller hur! Sjukt fint!Regnperioden brukar vara från mitten av juni till slutet av juli ungefär. >__<)
tokyoyo.se

Kommentera här:

Web Analytics