Golden week i Korea III

Dag tre i Seoul tog vi oss till Insadong, ett område med många små fina butiker och tehus. Förr fanns här den största marknaden för antikviteter och konst i hela Korea. 
 
 
Vi vandrade runt i stekande sol och kollade in små butiker och marknadsstånd. Fina gamla hus och lite konst, som den stora kalligrafipenseln här ovan. Så himla nice!
 
 
Vi tog oss till Ssamziegil, ett stort hus med olika små butiker och gallerier fulla med design, hantverk och roliga grejer. De hade också en jättefin innergård med blomhimmel (?) och uppe på taket fanns ett café och en kärleks-hälsnings-plats (liknande de där kärlekslåsen, ni vet). Kai kunde inte motstå att köpa en pokeboll i en automat, visst är den himla söt?
 
 
Vid lunchtid hittade vi en vegetarisk (och faktiskt till stor del vegansk) restaurang i ett gammalt tehus som vi såklart provade. Kai tog en superstark kimchigryta med tofu och jag tog en vegetarisk, kall, version av bibimbap. Till det fick vi såklart en massa tillbehör- olika grönsakspickles, kimchi, och nån svamprätt. Ville man ha mer så var det bara att säga till, tillbehören ingår nämligen till maten i Korea. Yes!
 
 
Efter att ha ätit oss alldeles för mätta tog vi oss till Jogyesa, ett buddisttempel som varje år firar buddas födelsedag genom en lanternfestival. Trädet till höger brukar alltid vara smyckat med lanternor längd grenarna, men resten var bara tillfälligt. 
 
 
En färgglad dröm! Vi kom dit lagom till slutet på festlighetrna, så det var inte så mycket folk men ändå fullt med lanternor. Att gå omkring där under var lite surrealistiskt, men väldigt fint! 
 
 
Efter att vi tänkt lite på budda (^__^), insupit all färgprakt, och kollat in i några av de närliggande butiker som sålde olika typer av religösa produkter, tog vi oss tillbaka till shoppinggatan och sen mot Koreas Nationalmuseum. 
 
 
Väl där tog vi varsin iskall dryck i skuggan och kollade på folk. Jag ser faktiskt oförskämd fräsch ut här, det var man inte efter en dag ute i solen vill jag lova. 
 
 
Inne på muséet blev det inga foton men byggnaden i sig var riktigt snygg. Kai älskar museum, speciellt de med massa info och skyltar att läsa. Vi brukar inte gå i samma takt, jag glömmer ofta det jag läser så jag skummar, tittar på föremål och utställningsmontrar (hej, yrkesskadad!)- han vill helst läsa allt! Koreas nationalmuseum var väldigt stort, så vi gick inte igenom hela- knappt ens halva tror jag, men blev ändå nöjda. 
 
 
Lagom till stängning tog vi oss ut i värmen igen och tillbaka mot vårt hotell. 
 
 
Lite fynd på vägen. Förutom snygg ananasläsk hittade vi också ett skåp med "relief goods", en vanlig syn i Seouls tunnelbana, med masker, vatten och lite förnödenheter. Har aldrig sett detta i Tokyo..  
 
 
Efter att vi fixat oss för kvällen tog vi tunnelbanan mot Hongdae, ett av Seouls "hippa" ungdomsområden fullt med restauranger, shopping och kvällsunderhållning. Här och här satt det gäng som lyssnade på livemusik och andra uppträdanden och såklart piffiga koreanskor överallt.  
 
 
Vi var på jakt efter koreansk bbq (igen!) och det fanns en hel del ställen att välja mellan. 
 
 
Gillade verkligen Hongdae, även om vi bara spenderade en kort kväll där. Jag tycker absolut det är värt ett besök, dag som kväll. 
 
 
Till slut bestämde vi oss för ett ställe och beställde in saker att grilla och dryck. Tillbehören fick man, som vanligt, på köpet. På detta stället fick man också en äggstanning som de hällde "runt" grillen, sen kunde man smaksätta med lite olika grejer och äta efterhand som ägget blev klart. Gott! Mätta och trötta tog vi oss sen tillbaka för vår sista natt på hotellet.
 
 
Resan till Korea: del 1del 2. 
 
- translation -
We spent our third day in Seoul in Insadong, looking at art, crafts and eating vegan korean food. A visit to the National Museum of Korea and an evening with Korean bbq in Hongdae district. 
 

Kommentera här:

Web Analytics