Sista februari.

 
Så var februari redan över och min outtalade plan om att skriva åtminstone 2 inlägg i veckan gick om intet redan vecka 3.. Men ni är vana vid mina sporadiska uppdateringar vid det här laget så jag lovar inte bättring utan ska bara se till att anstränga mig lite mer. ^__^) Glöm inte mitt nya instagramkonto, jag delar med mig av massor av foton från Japan: här!  
 
Det blev inte någon vabruari (i och med att vi inte har någon att vabba) men jag åkte på två slängar av förkylning vilket tog rejält på krafterna. Och även om vädret var ok utomhus var det svinkallt inomhus och vi tänkte aldeles för mycket på framtiden. Så nog är mars väldigt välkommen här!
 
 
En väldigt fin grej var i alla fall att våra vänner Joel och Malou kom och besökte oss. Joel var Kais vittne när vi gifte oss, och eftersom de var med och firade då så var de några av de första att få veta att vi skulle flytta till Japan. Vi hängde en helg i Utsunomiya och passade på att besöka Nikko och äta shabu-shabu. Sen hoppade de på två Shinkansen till Nagano för att åka skidor, innan vi möttes upp helgen efter i Tokyo för bland annat sushi, tempelbesök och häng i Shibuya.
 
 
Vi har fått njuta av ume-blommor i hela februari och när vi tog med Joel och Malou till Shinjuku Gyoen, förrförra helgen, fick vi faktiskt se en del tidigblommande sakura (körsbärsblom)! Det är så fint att vi är här under hela hanamisäsongen i år, och inte behöver missa något av blomingen
 
 
Jag har också haft besök av en lokaltidning som gjorde en liten artikel om Sverige och svensk mat, så jag fick bjuda på hemlagad pyttipanna och knäckebröd. Sen berättade jag att det är varmt inomhus i Sverige även på vintern, eftersom vi har isolerade hus. Något som man tyvärr inte kan säga om de japanska husen. 
 
Här är ett utklipp, klickar ni på det så kan ni se och (förutsatt att ni kan japanska) läsa mer. 
 
 
 
Förra veckan hängde jag med på "farming experience" och fick lära mig att tillverka kol, göra miso och skörda japansk gräslök (nira). Imorgon har jag japanskalektion och jobb, på torsdag ska jag äntligen klippa mig och på fredag landar min bästaste Anna i Japan! Ska bli så kul att få vida henne alla mina favoritställen i Utsunomiya och Tokyo.
 
 
Våren kommer att rulla på med besök, och även om den kommer att gå aldeles för fort så ser jag fram emot det så himla mycket!
 
- translation -
February is over and I haven't been active on the blog. I got sick and we had our Swedish friends visit us in Japan. We showed them Nikko and Tokyo and got to see a lot of ume flowers and sakura (cherry blosoms)! Follow my adventures on instagram
 
Web Analytics