Februari 2017

 
Februari gick väldigt fort, jag hann med att skriva ett sammanfattande inlägg den 28:e men annars blev det inga blogginlägg. 
 
 
I början av februari var det, som varje år i Japan, setsubun. Det är sista dagen på vintern och även om det var kallt som tusan i februari så började ume-blommorna och även lite sakura att slå ut. Det kändes faktiskt på riktigt som att våren var på väg och det var klart väder väldigt ofta. Vid Utsunomiyas stora helgedom var det nån slags försäljning av utsmyckningar och jag gick på lunch med min kompis Kazumi. 
 
 
Tidigt i februari kom Joel och Malou på besök från Sverige, först några dagar i Utsunomiya och Nikko. Något av det bästa med att bo i Japan har varit att få visa upp och dela med oss av våra favortiplatser, med vänner och familj.
 
 
Det var snöigt men mysigt i Nikko, som ligger en bit norrut och på högre höjd än Utsunomiya och Tokyo. Vi tog lokaltåget dit och besökte bland annat Toshogu-helgedomen och så köpte vi lite keramik. 
 
 
Sen tog sig våra vänner till en skidort i några dagar innan vi möttes upp i Tokyo. Vi visade dem allt spännande och kul vi vet, som till exempel kaitenzushi (sushi på rullband), alla små butiker och caféer i Asakusa och gamla underjordiska shoppinggallerior.  
 
 
Såklart måste man upp och kolla in Tokyo uppifrån, här i Tokyo Metropolitan Government Building, som vi besökt fler gånger än jag vill erkänna. Lite tidigt blommande sakura hann vi med att njuta av tillsammans också, innan de for tillbaka till Sverige igen. Och ja, det blev en massa goda middagar också. 
 
 
I mitten av månaden började Starbucks sälja sina sakuradrycker, latte och frappucino. Mmmm... sött men ändå ett måste. 
 
 
Vi tog en tur till en skidort i närheten och åkte skidor, trillade lite och förundrades över utsikten över snötäckta berg. Så snygg i hyrda kläder och skidhjälm, men alltså INGEN (annan) i Japan har hjälm när de åker utförs! Vad är grejen med det?! 
 
 
Vardagen rullade på som vanligt, vi var ute och jagade pokémons och åt nabe för att hålla oss varma. En dag var det dock vårvärme och jag åkte på en "farming experience" och fick bland annat lära mig göra miso och träkol. 
 
 
Mer som hände under februari var att jag blev intervjuad om Sverige och svensk matlagning, och lagade pyttipanna och bjöd på knäckebröd. Jag och Kai diskuterade och funderade mycket om framtiden och om hur länge vi skulle bli kvar i Utsunomiya. 
 
 
 - translation -
February marked the end of winter and both ume and sakura flowers could be spotted here and there. Our friends came to visit and we spent time in Nikko, Utsunomiya and Tokyo showing them everything we love about Japan. We went skiing and drank a few sakura lattes as well. 
 
Web Analytics