Ett år i Japan

Idag är det exakt ett år sedan vi landadeJapan, jag och Kai. Ett år av försök till att förstå och lära sig vardags-japanska, av sushi och yakitori till middag, av utflykter och besök och av funderingar på framtiden. 
 
Utsikten från vår lägenhet i Utsunomiya 
 
Just idag hade vi sol och 28 grader! Fram tills för bara två veckor sedan var det fortfarande kallt (så kallt att körsbärsblommen slog ut mycket senare än vanligt), och vi har frusit inomhus. Men nu har det äntligen blivit varmare och vi slipper frysa varje dag. Om ni följer mig på instagram har ni sett att jag fått se en massa sakura på olika ställen i Japan, men nu är den redan på väg att försvinna. Våren är så kort här, men jag är glad att äntligen fått vara med under en hel säsong av sakura igen (senast 2010, annars har vi mest kommit för sent). 
 
 
Precis som för 6 månader sedan, så känns det overkligt att det redan gått så lång tid. Att vi kallat Japan vårt nya hem i 12 månader! Och precis som för 6 månader sedan ver vi inte hur länge vi blir kvar här, vi längtar hem en del men har också massa kvar vi vill göra här och lära oss innan vi flyttar tillbaka. Men oj så mycket kul vi hunnit med än så länge!
 
 
12 ställen jag besökt
Nikko (typ 6 ggr!)
Kawagoe
Sendai
Kyoto
Himeji
Osaka
Tochigi
Nasu
Matsumoto
Zao
 
12 saker jag gjort
Träffat nya japanska vänner
Föreläst om Sverige
Firat ettårig bröllopsdag <3
Besökt en robotrestaurang
Gått på hike
Träffat på Hayao Miyazaki i tunnelbanan
Gått på Tokyo Game Show
Badat på Onsen
Åkt skidor och sett "snow monsters"
Varit med om ett par jordbävningar
Skaffat japanskt körkort
Sett en geiko och en maiko dansa i Gion (Kyoto) 
 
 
Även om vi inte firar nåt speciellt idag så känns det som att vi nu påbörjar ett nytt kapitel här. År 2 i Japan liksom. Det finns massor jag ser fram emot, både saker vi planerat och sånt som vi bara vill försöka hinna. Jag vill gärna besöka några fler asiatiska länder nu när vi är så nära och också upptäcka mer av Japan, men vi får se vad vi får möjlighet till. Det lär bli fler utflykter och japanskt vardagsliv, vi ska verkligen försöka passa på att njuta av vår tid här.
 
- translation -
Today marks our one year anniversary here in Japan. One year full of adventures, everyday life, sushi, Japanese learning and thoughts about our future. We don't know how long we'll stay, but we're not done with Japan yet. 
 

1 Mie Jensen:

skriven

Så coolt med Japan! På bilderna ser det ut som att ni haft ett helt fantastiskt år! :D

Svar: Hehe, ja vi är rätt nöjda. Det har varit upp och ner under året men överlag helt fantastiskt! ^__^)
tokyoyo.se

2 Malin:

skriven

Vilket härligt inlägg, Johanna! Tänk, ett år alltså. Det är coolt! Jag har aldrig bott så länge utanför Sverige. Kram

Svar: Ja, galet så fort tiden gått! Men fet känns också som vi hunnit med en hel del (även om det inte framgått på bloggen tyvärr ~__~)
tokyoyo.se

Kommentera här:

Web Analytics