Uppdatering

Halloj! Här har det ekat tomt, och jag vet faktiskt inte vad jag ska göra för att få igång bloggandet. Det blir en ond cirkel, jag bloggar inte på några dagar och då lägger jag så stor vikt på "nästa" inlägg och alla inlägg som jag borde ha skrivit och publicerat, så då går det längre tid och jag blir helt matt. Ibland funderar jag på att lägga ner helt, men så får jag en fin kommentar eller ett mail och då känner jag mig peppad igen. Varje gång vi gör något kul eller jag hittar något intressant att fota så tänker jag såklart "det här ska jag visa upp för er", men så kommer jag aldrig ikapp. 
 
Vi har hunnit med en del resor och utflykter under sommaren. Fotona är från Sendai i juli och Tochigi-shi i september. 
 
 
Under hemresan i augusti, som tyvärr bland annat spenderades på begravning, fick jag passa på att krama lite extra på familjen. Även om vi verkligen inte ångrar att vi flyttade, så känns det såklart superjobbigt att vara så långt ifrån familjen och vänner (som vi inte heller hann träffa i somras), och just nu är det flera jobbiga grejer som händer hemma i Sverige som jag inte riktigt kan ta in men inte heller sluta tänka på. Det står både still och snurar alltför fort nu!
 
 
Lite positiva nyheter är att jag fått ett jobb! Om ni följer mig på instagram kanske ni redan sett det, men jag har i alla fall numera deltidsanställning som engelsklärare på en engelsk konversationsskola här i Utsunomiya. Det är inte så många timmar per vecka men väldigt kul och utvecklande! Så nu kan jag titulera mig Johanna-sensei. 
 
 
I november ska jag också delta i ett bilderboksevent på biblioteket, och berätta om Sverige och läsa svenska barnböcker för japanska förskolebarn. Varje onsdag går jag på japanskalektioner som ordnas av Utsunomiyas internationella organisation och det är genom den föreningen som jag också fått bilderboksuppdraget, och ett uppdrag i juli då jag höll ett litet föredrag om Sverige och lekte svenska lekar med låg- och mellanstadiebarn. Snart har det redan gått 6 månader sen vi flyttade hit, och det går absolut inte att förstå. Tiden har gått så himla fort!
  
 
Nu ska jag (igen, på riktigt) försöka ta mig i kragen, inte bry mig om att utflykterna och bilderna är från en (ibland lång) tid tillbaka, och bara publicera lite inlägg. Hoppas ni hänger på! 
 
- translation -
A lot has been going on and even though I have a lot of free time I've not been into blogging at all, but I'm trying to start up again. I got a part time job as an English teacher and we've also been traveling a little bit this summer. Please stay tuned! 
 
1 Matte:

skriven

Kul att du fortsätter, jag läser iaf :)
Kommer själv till Japan i slutet på november och ser förstås fram mot detta! (som vanligt!) ;)

Svar: Tack! Ser också fram emot november här, har aldrig upplevt höst eller senhöst i Japan så det ska bli fint. Är det Tokyo som gäller för dig?
Tokyoyo

2 Malin:

skriven

Jag bryr mig inte om i fall inläggen inte stämmer i tiden, för jag gillar verkligen att bloggvärlden funkar både i nutid och dåtid! Antagligen är det bara du som känner pressen, för jag tycker att alla inlägg är intressanta. Det roligaste är att du skriver inlägg, tycker jag :) Och, ibland är det helt okej att livet kommer i mellan, det får det göra! Jag ser fram emot fler inlägg, både från nutid och dåtid, och särskilt nu när det är dax för nya upplevelser med bilderbokseventet och din lärartjänst! Keep it up, kompis <3

Svar: Tack tack fina du, bra med lite pepp och feedback. ^__^)
Tokyoyo

3 Lena:

skriven

Wow, ser helt fantastiskt ut! :D

Svar: Jo, men det är det ju faktiskt. :)
Tokyoyo

4 Nicole B:

skriven

Hej där!

Snälla, snälla sluta inte blogga! Jag har följt dig i ett par år nu och du har en sån inspirerande blogg.
Har varit i Japan i nästan en måndag sept/okt 2015 och din blogg har varit till så stor hjälp för mig:-))))
Jag älskar Japan och det är du och din blogg som har öppnat mina ögon för detta fantastiska landet. Ska komma dit igen i slutet av mars med hoppet att se körsbärsblommorna :-)
Johanna har så fina bilder och så bra inlägg i bloggen. Jag hoppas att du kommer att fortsätta skriva . Tyvärr har jag ingen instagram men kanske jag ska skaffa mig bara för att följa dina bilder :-))))

Hälsningar fr Malmö,
Nicole

Svar: Oj tack snälla, vad glad jag blir av din kommentar! Wow, känns jättekul att läsa att jag inspirerat dig till att komma hit till Japan. Kram
Tokyoyo

5 Martin:

skriven

Hej. Brukar surfa in och kika på din blogg ibland. Till sommaren har min familj (jag 32, frun 31 och dottern 1) en lång mellanlandning Haneda, 20 timmar, och en natt emellan. Här du tips på en stadsdel som vi enkelt kan ta oss till och där det finns mat, hotell och lite roliga omgivningar (kan vara arkitektur eller roliga saker som är kawai)? Tack på förhand, förstår om du inte kan svara.

6 Bea:

skriven

Det är kul att läsa oavsett vad du lägger upp :)
Vad gör du om dagarna förresten, har du hittat nåt jobb eller pluggar du?

Svar: Tack Bea! Ja, jo precis jag jobbar lite, agerar hemmafru och pluggar lite.
Tokyoyo

7 Bea:

skriven

Fan vad pinsamt att jag frågade om det när det stod i inlägget, slarvläste visst :P

Svar: Haha, ingen fara. ^__^) Ja, jo precis jag jobbar lite, agerar hemmafru och pluggar lite.
Tokyoyo

8 Johanna :

skriven

Jag har inte kommenterat förut men tänkte bara säga hej och att jag tycker din blogg är grym. Så fint att kunna få en glimt av Japan ibland när längtan blir för svår :)

Kommentera här:

Web Analytics