Tokyohelg med gänget III

 
 
 
 
Sista dagen på vår Tokyohelg med Mattias och Louise var det dags att se staden från ovan. Jag älskar att komma upp i torn och byggnader och se ut över Tokyo och ett av mina favoritställen är Tokyo Metropolitan Government Building i Shinjuku.  
 
 
Det är gratis besöka Metropolitan Building och man kan åka upp i båda tornen. I det södra tornet kan man gå runt och titta ut åt alla håll, vilket är trevligt men det finns ingen stans att sitta och se ut. Det norra tornet är min favorit, även om man inte kan gå runt hela, där finns en bar i ena hörnet där man kan ta en kaffe eller drink och blicka ut över Tokyo. Det norra tornet är också öppet till 22.30. 
 
 
"Guide-Johanna berättar allt hon vet om tornen för mycket intresserade turister", haha. Eftersom vi äntligen fick visa Tokyo för någon hemifrån blev det mycket guidande och (o)intressant fakta.
 
 
Kai pekade ut alla viktiga landmärken och byggnader som inte fanns eller var färdigbyggda senast vi var där. Sikten var inte jättebra, men i och med att det var mitt i sommaren och regnperioden så var det ändå ok väder. 
 
 
Jag kunde, som vanligt, inte se mig mätt på Tokyo

 
Yoyogiparken, höga byggnader och hus så långt ögat kunde nå. Efter att vi vilat fötterna lite och spanat och fotat klart tog vi hissen ner igen och vinkade hejdå till Shinjuku. 
 
 
Det var dags för shopping, så vi tog oss till Shibuya och började samla på oss påsar. Mattias och Louise gick all in igen, medan jag och Kai åtminstone försökte att hålla lite i våra plånböcker (det gick sådär). 
 
 
Glada och nöjda på väg över Shibuya Crossing. Louise var resans absolut bästa linslus, gillar verkligen det här fotot på henne mitt i en rörelse i neonupplysta Shibuya. 

 
Skyltar, reklam, affärer och folk överallt! Så här glad blev Mattias när solen gått ner och hela Shibuya lystes upp av neonskyltar och lampor. 
 
 
Vi spenderade kvällen i Shibuya och åt middag på en Izakaya (japansk pub) som faktiskt var ett av de första ställena vi provade i Shibuya vår första Japanresa 2010. Louise var busig (hej kaninöron) och Kai var mycket nöjd! 
 
 
Mattias var nöjd med maten medan jag och Louise var nöjda med att få vara med på bild. ^__^). Vi beställde in lite av varje att dela på, som man gör på izakaya, bland annat chahan (kinesiskt stekt ris), sallad, gyoza, karaage (japansk friterad kyckling), tofu och sake. 
 
Efter middagen tog en tur via några arkadhallar och spelade lite UFO-catcher, jag vann en söt Rilakuma-figur. Yeeey! (GIF)
 
 
Sen tog vi tunnelbana och Shinkansen tillbaka till Utsunomiya. Kai var trött, Louise var upprymd och Mattias instagrammade för fullt. 
 
- translation -
The last day on our Tokyo weekend with our friends we spent seeing Tokyo from the Metropolitan Government Building as well as shopping and chilling in Shibuya, before boarding the Shinkansen back to Utsunomiya.
 

1 anannanland.blogg.se:

skriven

Vill verkligen åka till Tokyo! Verkar vara en så häftig stad!

2 Ida:

skriven

Härligt att se staden så där från ovan! :)

3 Malin:

skriven

Jag blev riktigt sugen på att åk hit när jag läste det här inlägget! :)

Svar: Så kul, tack!
Tokyoyo

4 Nicole B:

skriven

Ser fram emot att komma tillbaka till Japan i slutet av mars:-)))))

Svar: Åh så kul att du ska hit igen! Mars är en bra månad i Japan. (^__^)
Tokyoyo

5 lovisa:

skriven

så himla gullig gif!! <3

Svar: Hihihi tack!
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics