Hösten är här!

 
Förra helgen var vi i Kamakura och kollade in lite nya ställen, bland annat bambudungen vid templet Hokokuji. Det var första helgen som det var höst i luften och även om det är ett tag kvar tills träden börjar ändra färg här i mellersta Japan så har den senaste veckan varit väldigt höstig. 
 
Den första oktober köpte vi en varsin dunväst från Uniqlo, men kände då att "när tusan ska vi kunna använda dessa" eftersom det fortfarande var 25-30 grader om dagarna. Men drygt en vecka senare fick vi inviga dem och nu är det till och med ganska svalt här inne i lägenheten (Japanska lägenheter är extremt dåligt isolerade, så temperaturen inne växlar rejält med årstiderna). I år gick vädret från sommarhett och regnigt direkt till höst och svalt, utan så särskilt många sköna sommardagar. Men men, nu får vi äta värmande grytor, ha på oss långärmat och långbyxor utan att svettas igen och förhoppningsvis se vackra höstfärger. Dessutom kommer våra mammor på besök i slutet av oktober. Hösten i Japan ska ju vara lika vacker (enligt vissa vackrare) än våren, så det ser jag fram emot!
 
- translation -
It's getting pretty cool here in Japan now, and eventhough the weather went from hot and rainy to cool and crisp (not many tolerable summer days this year). I look forward to experiencing autumn in Japan for the first time.  
 
1 Lena:

skriven

Det måste vara fantastiskt på hösten där! :)

2 Jenny:

skriven

HUR kan man tycka att det är ok att bära dun? Vet du, eller bryr du helt enkelt dig inte, hur man tar dunen från fåglarna? Genom att slita loss dom, medan fåglarna SKRIKER av smärta. Finns många videor om detta på t.ex youtube, men det besparar jag dig, för jag kan länka ngn här.
Finns så mkt kläder som inte innehåller dun nuförtiden, som ändå ger otroligt bra värme! Man behöver inte låta stackars fåglar misshandlas för sin egen skull!

Svar: Hej Jenny. Jag förstår vad du menar, och att du uppenbarligen blev upprörd av mitt inlägg, jag tror dock att det skulle ge bättre effekt om valde att upplysa och ge tips och råd också istället för att bara skuldbelägga. "vet du, eller bryr du helt enkelt dig inte?" Du verkar inte ute efter att upplysa mig, din kommentar känns mest som ett försök att knäppa mig på näsan. Tipsa gärna och informera, konstruktiv kritik om du nu är ute efter att förändra.

Vad jag kan läsa mig till så använder inte Uniqlo dun plockat från levande fåglar, men såklart finns det säkert bättre alternativ. Kanske har du tips?Jag antar att du INTE har några fel och brister och att ALLT du gör är det bästa för miljö, djur och andra människor i och med din hårda ton.
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics