6 månader i Japan!

Idag är det exakt 6 månader sedan vi landade på Naritas flygplats utanför Tokyo med fyra 23-kilosväskor i händerna och fjärilar i magen. Jag kan inte riktigt förstå att vi redan bott här i ett halvår, men samtidigt känns det ganska länge sedan som vi packade ihop alla våra ägodelar och vinkade hejdå till nära och kära. 
 
 
Vissa saker har verkligen förvånat mig medan andra saker är precis som förväntat. Att vi inte bor i Tokyo (som ju egentligen var vår dröm), utan 10 mil bort, är både positvit och negativt. Under vår tid här har vi kommit tillrätta i en vardag men också, speciellt nu på senare tid, försökt att utnyttja att vi faktiskt BOR i Japan och gjort utflykter och resor ett par gånger i månaden.
 
 
Vi har haft våra fina vänner Mattias och Louise på besök, hängt i Tokyo, rest till Sendai i norra Japan, besökt Kamakura, Kawagoe, Tochigi-shi och nu senast i lördags blev det en road trip till Aizu-Wakamatsu och Ouchi-juku för att kolla in hur landsbygden såg ut under Edoperioden.  
 
 
Vardagen här i Japan är ju som vardagen är mest, det går upp och ner i hur det känns och hur man mår. Just nu har jag kommit tillrätta mer och fått mycket mer att göra om dagarna med japanskakurs, jobb och några bekanta. Medan Kai har det lite tufft på jobbet och funderar mycket på framtiden. Då och då går det upp för oss att "VI BOR I JAPAN!" och det känns lite overkligt.
 
 
Om 8 dagar landar våra mammor i Japan och just nu planerar jag deras besök för fullt. Vi vill hinna med att visa dem allt vi älskar här och försöka visa varför vi ville flytta hit. Jag vet att min kära mami bland annat längtar efter att prova riktigt bra sushi och jag är så taggad att vi snart får ses!
 
 
Hur länge vi stannar här i Utsunomiya och Japan vet vi inte, men rent kontraktmässigt blir vi kvar åtminstone 6 månader. Kanske kallar vi Japan vår hem i ytterligare ett år eller tre, det får vi se! 
 
- translation -
Today we celebrate 6 months of living in Japan
 

1 luxury.blo.gg:

skriven

Åh Japan är så underbart! jag var där en månad under sommaren. Vill jättegärna åka tillbaka. Alla människor är så ovanligt trevliga och maten är fantastisk där.

2 Ida:

skriven

Alltså, VAR tar tiden vägen! Det är alltså över ett halvår sedan som vi satt på Eki sushi och ni bara hade lite kvar att fixa före avresa?! Skrämmande, egentligen :)

Hemskt fin bild på dig och Kai i toppen! Och ni verkar ha det bra! Kul att du har fått jobb och allt det där! Hoppas så klart att ni trivs superbra, men hade varit fint att ha dig här i Skåne igen/i vardagen - om jag nu ska vara egoistisk ;) Facetime/Skype snart tycker jag! Kram!

Svar: Eller hur?! Ett halvt år! Tack tack fina du, sällan vi får bilder på oss båda.
Ja, saknar Skåne också och alla nära och kära såklart men oj så spännande det är här! Känns bra att äntligen ha lite mer sysselsättning nu, men tiden går dock ännu fortare då ju...
kram
Tokyoyo

3 Malin:

skriven

Det känns helt galet att det redan gått ett halvår! Så knäppt, det tycker jag med precis som alla andra plus du verkar göra :) Jag tycker det är så kul att du fått jobb och ser fram emot att få höra mer om det :) Fortsätt njuta! Kram

Kommentera här:

Web Analytics