Utsunomiya, Japan

För drygt en vecka sedan tog jag en långpromenad i gassande solsken in till Utsunomiya, från Okamoto där vi har vårt tillfälliga boende. Det skulle enligt google maps ta ca 1 timme och 25 minuter men jag var optimistisk och tänkte att jag ju går ganska snabbt. 
 
 
Den snabbaste vägen var via gångbanor bredvid en av de större vägarna som går tvärsigenom Utsunomiya, så fastän det kanske inte var det roligste promenadstråket valde jag att lita på min mobila karta. Så nu får ni hänga med mig på vägen in till stan.
 
 
Precis innan jag kom ut vid den stora vägen fanns tre jidouhanbaiki (vending machines) så jag köpte mig en flaska vatten, vilket visade sig vara ett smart drag. Solen stekte på rätt så bra hela vägen in till stan. 
 
 
På vissa ställen får man gå över gångbroar och trappor för att ta sig över vägen, vilket är trevligt när man vill kolla in utsikten och fota lite till sin blogg. Superfint också med alla azaleor som blommar nu. Japan är verkligen mästare på att få fram 80-95 % blommor och bara lite lite blad. 
 
 
Lite närmare centrum blev det mer och mer restauranger och affärer. Utsunomiya är en stad där de flesta kör bil, så det finns väldigt mycket ställen även en bit utanför stadskärnan. 
 
 
Nästan framme vid stationen gick jag förbi ett jättefint tempel, dit måste jag gå igen och titta.
 
 
Framme vid stationen! Mitt emot ligger köpcentret LaLa Square som är en jättebyggnad med ögon. Ja, i vår nya stad är allt kawaii (gulligt) och japanskt. Det tog mig nästan 1 timme och 20 minuter att gå! Lite förvånande då det med tåget tar 7 minuter (visserligen 10 min promenad från lägenheten till tågstationen) från Okamoto in till stan.
 
 
Efter att ha sprungit runt lite i stan tog jag tåget tillbaka till Okamoto. På vägen från tågstationen gick jag förbi lite fina hus i solnedgången. Ganska fint här va?!
 
 
Det är redan välidgt varmt här, på soliga dagar. Mellan 20-28 grader och gassande sol, så jag börjar bli lite nervös över hur vi kommer att klara den japanska sommaren. 
 
- translation -
Last week I walked in to Utsunomiya city from our temporary apartment in Okamoto, these are some photos from my stroll.
 

1 Julia:

skriven

Jättefina bilder :)
Vill så gärna besöka (flytta) till Japan haha

Svar: Tack! Ja, Japan är bra fint. Rekommenderar verkligen ett besök.
Tokyoyo

2 Malin:

skriven

Vad fint att få se lite vardag! :)

Svar: ^__^)
Tokyoyo

3 Matte:

skriven

Kul att se nåt annat än Tokyo! och värmen, ja den blir nog en utmaning i sommar, men ni vänjer er antagligen. Värsta är kanske fuktigheten....

Superäpplena köpte vi i Kyoto förra gången, som sagt: stora och goda!

Jag själv går lite på knäna här hemma idag, runt Stockholm snart +26c den 9/5! ock kanske nån grad till i em. Mycket ovanligt.

4 Åsa:

skriven

Underbar blogg!
Jag måste åka till Japan nångång i mitt liv!

Svar: Tack så mycket!
Ja, det tycker jag du ska. Japan är fantastiskt!
Tokyoyo

5 Sandra:

skriven

Är så glad att jag hittade din blogg! Så fina bilder, vill verkligen bo där så vackert!

Svar: Så kul att höra! Hur hittade du till mig?
Tack så mycket, ja det är vackert här (men Sverige är ju också väldigt vackert, speciellt nu under försommaren).
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics