Genki sushi

I torsdags tog jag en promenad till västra centrum (vi bor på östra sidan om Utsunomiya-stationen) för att äta sushi till lunch. Som jag nämnt innan så finns det inte så många ställen med kaitenzushi här i stan, de flesta ligger en bit utanför centrum, men Genki Sushi har en restaurang relativt centralt så jag gick dit. 

 
Istället för att ha sushibitar som åker runt på rullband gör man alla beställningar via en surplatta, så all mat görs på beställning och leveras med ett litet "tåg" på ett band ovanför bordet. Sen trycker man på en knapp för att skicka tillbaka tåget igen.
 
"Tryck på Genki-kun (deras maskot) när du tagit din beställning"
 
 
Grönt te gör man själv vid sin plats där det också finns soja, ätpinnar och liknande. Förutom sushi kan man beställa annan dryck, efterrätter och sidorätter (bland annat soppa och tempura). Alla priser är tydligt utskrivna och man kan vänja mellan japansk och engelsk text. Man kan också fylla en take away-låda med sushibitar och ta med hem.
 
 
Jag beställde totalt 8 tallrikar med mina favoriter. Kappa maki (gurkrulle) och ama ebi (söt, rå räka) beställer jag alltid! Det mesta kostar ¥‎108 (ca 7,50:-) och då får man två nigiri, eller en hel smal rulle. Jag beställde en tallrik med lite dyrare fisk, så för mina totalt 8 tallrikar (10 nigiri, 2 futomaki och 12 hosomaki) betalade jag ¥‎939 (ca 70:-). Verkligen prisvärt!
 
 
Även om sushin här var riktigt bra så har ju den här typen av sushi-ställen inte lika hög kvalitet som dyrare restauranger, men de är jättebra för turister eftersom man gör beställningarna själv (och det finns engelsk meny!). För priset så är det ändå väldigt bra, fisken var riktigt bra (detta kan variera mellan olika kaitenzushi-ställen, jag har varit på mindre fräscha ställen också) och det känns som att man får valuta för pengarna. Jag gillar att det är så billigt, enkelt och framförallt gott! 
 
- translation -
I went to Genki Sushi to eat sushi för luch this thursday. All orders are delivered to your seat and they have english menus.
 
1 Daniella 🌙:

skriven

Men wow????? Önskar att det fanns något liknande här med :( sist jag köpte sushi på super sushi i stan så blev jag matförgiftad. Har knappt vågat äta det sen dess...

Svar: Ja, det finns ju kairenzushi på Haiku och Khoki sushi (i närheten av NK). Super sushi har ja aldrig gillat, men tråkigt med matförgiftning! Stackare.
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics