En helg i Tokyo (del III)

Sista dagen i Tokyo checkade vi ut från hotellet och begav oss till Kagurazaka, ett lite äldre område som vi besökte 2014 och som jag verkligen gillar. 
 
 
Vi promenerade runt en del i området och tittade i skyltfönster och fotade små fina butiker. 
 
 
Det är så härlig stämning i Kagurazaka tycker jag, litet och mysigt men ändå i en storstad. Det är många äldre japaner som bor där så tempot är lite långsamare, vilket är skönt.
 
 
Vi gick hela vägen upp på kullen och förbi Akagi Jinja för att kolla in den moderna arkitekturen. Superfint! Helgedomen byggdes om 2010 i modern stil, och ser ganska annorlunda ut jämfört med äldre traditionella helgedomar. 
 
 
Lagom till att vi vandrat nerför den långa huvudgatan så var klockan 12 och de stängde av biltrafiken. Men vi vandrade istället vidare för att besöka en av mina favoritträdgårdar i Tokyo
 
 
Koishikawa Korakuen, som vi besökt flera gånger innan. Det är en av Tokyos äldsta och bäst bevarade japanska trädgårdar. Att gå in kostar ¥300 (ca 22kr) men det är väl spenderade pengar, det är en jättevacker trädgård oavsett säsong. Allra finast är det nog ändå under körsbärsblomningen, vi var där 2010 och det var svårt att inte falla för Koishikawa Korakuen när stället såg ut såhär
 
 
Vi blev fotade av en trevlig japansk herre. Hej vad machande vi är i blå jackor och blåjeans! ^__^)
 
 
Efter att ha promenerat runt i trädgården och insupit allt vackert, såsom söta andungar, stenbroar, vackra träd och blåregn (Fuji no Hana), var det dags att ta sig vidare. 
 
 
Vi promenerade till Tokyo Dome City för lite sista minuten-shopping och kaitenzushi. Mätta och trötta tog vi tåget tillbaka hem till Utsunomiya, och så var långhelgen i Tokyo slut. 
 
Här hittar ni del 1 & del 2.
 
- translation -
We spent our last day in Tokyo in Kagurazaka, wandering the cute streets and enjoying the calm environment. Later we visited one of my favourite gardens- Koishikawa Korakuen, also one of Tokyos oldest gardens. Before taking the train back to Utsunomiya we ate some kaitenzushi at Tokyo Dome City. 
 

1 Frida:

skriven

Kagurazaka är en del jag gärna ville se, men som vi inte hann. Men ser ju supermysigt ut! Får besöka det nästa gång ;)

2 JUNITJEJ:

skriven

Vilken upplevelse det måste att vara där!

3 Malin:

skriven

Åh, till den trädgården skulle jag vilja åka! Och superhäftigt ändå att ni bara kan ta en långhelg i Tokyo numera :) Så coolt!

Svar: Visst, väldigt mysigt! Lite dyrt med hotell, men ändå nice! Jepp, dit åker vi när du kommer och hälsar på någon gång i framtiden. 👏😊
Tokyoyo

4 Camilla:

skriven

I det området har jag nog aldrig vart! Får skriva upp det på listan inför nästa besök, speciellt parken! Jättefina bilder!

Svar: Aha, inte? Så himla fint och absolut en av mina favoritparker. Tack tack!
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics