4 japanska luncher

Även om vi försöker att hålla lite i våra pengar här i Japan och inte äta ute hela tiden så har det ändå blivit en del luncher och några middagar ute på stan. Man kan komma relativt billigt undan, åtminstone under lunchtid- mer om priser i Japan här. Eftersom att ni verkar gilla när jag lägger upp vardagliga saker så kommer här "4 ute-luncher jag ätit den senaste tiden".
 
 
Det finns inte så många sushi-ställen i centrum, men vi har hittat flera kaitenzushi (rullbandssushi) ute vid olika köpcentrum. Vi har hunnit prova 2 olika. En helg tog vi oss till Kappa sushi där de flesta tallrikarna kostar ¥‎108 (ca 7,50:-) och några lite dyrare för dubbla priset. Här ser ni mina favoriter, kappamaki (gurkrulle) och ama ebi nigiri (söt rå räka) Ofta äter vi 7-9 tallrikar och notan brukar sluta på ca ¥‎2000 (ca 150:-) för oss två, och då är vi ordentligt mätta!
 
 
Indiskt curry på ett ställe vid stationen (har blivit 3 besök där, så de känner igen oss). De flesta indiska restauranger i Japan serverar japanskt ris istället för basmati (troligen eftersom basmatiris är dyrt att importera), men jag gillar det. Det är lite klibbigare men gott. Oftast får man välja mellan ris eller naanbröd, eller så ingår båda. Sallad och dryck ingår i princip alltid under lunchtid (som ofta gäller även på helgen och ibland fram till kl 17.) Jag tog dagens curry som var en keema curry (köttfärs) med aubergine, ris, och oolong te. ¥‎680 (ca 50:-).
 
 
Gyudon har jag ->skrivit om innan<-, och det är kanske inte superkul om man gillar grönsaker eller inte äter kött. Vissa gyudonställen har fisk men jag blev superglad när jag upptäckte att yoshinoya vid stationen hade en veggie don. Så den provade jag såklart! Överraskande mycket grönsaker de bjöd på, visserligen lite dyrare än köttvarianten men mycket fräschare. Troligen inte helt vegetarisk (i Japan är det fiskbuljong- dashi, i det mesta) men ändå bra! Hit tar jag med Kai nästa gång. ¥‎480 (ca 35:-)
 
 
Lyxigast och kanske också godast var gårdagens lunch, på en lite bättre sushirestaurang (också vid stationen.. hmm, hänger mycket där tydligen). Kaisen chirashi, alltså fisk- och skaldjurs-chirashizushi (fisk i skål på en bädd av sushiris). Supergott och väldigt lyxigt med alla olika sorters fisk, bland annat: lax, olika sorters tonfisk, ika (10 armad bläckfisk), räka, japansk omelett och grönsaker. För det udda priset ¥‎1007 (ca 75:-).
 
Vilket tycker ni ser godast ut? Vad är det första ni skulle vilja äta om ni kom till Japan?
 
- translation -
Four lunches I've indulged in these last weeks. Kaitenzushi, indian curry, veggie bowl (at a gyudon place) and chirashizushi
 

1 Daniella 🌙:

skriven

jag skulle köpa sushi då, och sådana där oliksmakande kitkats!

Svar: Bra val! Mitt första val är alltid sushi (efter onigiri). Tål inte KitKat, men skulle gärna käka det också. Mmmm!
Tokyoyo

2 ISA:

skriven

satt här nu och tänkte att jag var sååå sugen på sushi. Så trillade jag in på din blogg OCH ett matinlägg.. måste va ett tecken va? ;)

Svar: Absolut! Hehe dags att äta sushi!
Tokyoyo

3 Malin:

skriven

Kaisen chirashi såg så gott ut! Jag vill äta sådana där bläckfiskbollar igen, glömt vad de heter, nomnom!

Svar: Det var supergott! Takoyaki? Har faktist fått glutenfria bläckfiskbollar en gång, gillade jättemycket.
Tokyoyo

4 Malin:

skriven

hehe, sushi helt klart! det skulle vara det första.

5 Linnea:

skriven

Tempura eller udon <3

Svar: (~__~)
Tokyoyo

6 luinlote:

skriven

Mitt förstahandsval när jag kommer till Japan är alltid, alltid japan curry, specifikt chikin katsu kare från Coco Ichibanya curry house! Jag är besatt och skulle kunna äta det varje dag resten av mitt liv tror jag... Sen brukar det bli många tuna mayo onigiris också, hahaha! :)))

Kommentera här:

Web Analytics