Regnperiod och vardag i Japan

Dagarna går så fort nu, fastän jag inte hittar på så mycket. Vi är redan i mitten av juni och regnperioden har börjat här i Japan. Än har det inte regnat så särskilt mycket, men det är väldigt fuktigt och vädret är ganska osäkert. Regnperiod betyder också att allt är grönt och att alla vackra hortenisor (ajisai på japanska) börjar blomma. Även om jag förstått att Japaner inte bara älskar sakura (körsbärsblommor) så blev jag ändå förvånad över hur mycket blommor som nu finns överallt. 
 
Förhoppningsvis kan vi ta oss till Kamakura innan juni är slut, där ska det nämligen vara extra fint att hänga när hortensiorna blommar. 
 
 
Kai jobbar på och jag försöker se vad jag ska syssla med framöver. Idag besökte jag Utsunomiya International Plaza som bland annat har japanska-lektioner vissa dagar och även olika internationella evenemang. Jag registrerade också att jag sökte uppdrag som engelska-instruktör och fick också fylla i nån registrering för kulturellt utbyte. Det kan nog bli spännande! Jag har också knåpat ihop ett visitkort och sökt lite jobb som engelsklärare. 

Annars har det inte hänt så mycket. I helgen var vi ute på izakaya med Kais kollegor både fredag och lördag, och det var väldigt trevligt att träffa lite folk. Lägenheten börjar komma i ordning, vilket är tur, för om 6 dagar får vi besök från Sverige! Våra kompisar Mattias och Louise landar på måndag och det ska bli så himla kul att få visa lite av Japan för dem. 
 
Kvällsutsikten från vår balkong, med ett Shinkansen på väg mot stationen.  
 
Just nu sitter jag på Starbucks och väntar på att Kai ska komma från jobbet så att vi kan ordna med ett japanskt telefonnummer till honom. Det har varit riktigt körigt, i och med att han inte vill betala för en dyr telefon genom sitt abonnemang, men nu ska det nog äntligen gå vägen. Just ja, klockan är 19 här och nu är det snart helt mörkt ute. Japan skulle verkligen behöva sommartid (solen går upp 4.30 och ner kring 19)!  

- translation -
Rainy season has started here in Japan, which also means pretty hydrangeas everywhere. Time is moving super fast and so far I haven't found any employment. Our apartment is coming along nicely and in 6 days our friends from Sweden are arriving in Japan! The sun sets so early here compared to Sweden this time of year, but at least some nights we get views like the one above from our apartment. 
 

1 Camilla:

skriven

Ja, missa inte Kamakura under denna perioden, det ar sa fint!!

Svar: Tack för tips! Vi ska nog dit när våra vänner är här, så jag hoppas att de fortfarande blommar då.
Tokyoyo

2 Inez:

skriven

Så himla vackra bilder! :)

Svar: Tack!
Tokyoyo

3 Frida:

skriven

Håller tummarna för dig med engelskajobben! Hottensiorna är så vackra :)

Svar: Tack Frida! Ja, visst är de.!
Tokyoyo

4 Malin:

skriven

<3 du har satt många bollar i rullning så snart är det säkert dax för massa nya erfarenheter!

Svar: Förhoppningsvis. Tack fina du!
Tokyoyo

5 FREEDOMtravel:

skriven

Vackra bilder! Jag har fortfarande aldrig varit i Japan... men hoppas komma dit nån gång! :)

6 Fantasy Dining:

skriven

Låter rätt skönt ändå, njut! Nu när jag går hemma och är gravid och inte har jobbat på länge så ser jag bloggen som mitt arbete.

Kommentera här:

Web Analytics