Ett skepp kommer lastat!

Halloj! 
Sorry för tystnaden här på bloggen, i tisdags kom vår packning som skeppats från Sverige och sen dess har det varit fullt upp med att packa upp, organisera och göra lägenheten lite mer beboelig.
 
Innan vi flyttade hit lyckades vi göra oss av med drygt 1/3 av våra ägodelar, 1/3 fick vi packade och skickade hit (redan i mars, så vi har varit utan möblerna länge!) och 1/3 packade vi ner i lådor som vi långtidsförvarar i Sverige. 
 
 
Lunch vid soffbordet och halvordnat kaos i lägenheten
 
Vi har klarat oss ganska bra på väldigt få ägodelar än så länge, och vissa av sakerna som vi skickat hit undrar jag nu nästan varför vi valt att ta med. Redan förra sommaren, innan vi visste att vi skulle till Japan, började jag organisera hemma och göra mig av med saker enligt Konmarimetoden (rekommenderar boken på engelska, om ni vill läsa) för att bli av med onödigt krafs som bara tog plats. Trots det tog det ett bra tag att välja ut vad som skulle med till Japan, vad som skulle sparas hemma och vad vi kunde göra oss av med. Med oss till Japan har vi nu alla kläder (förutom de vi redan gjort oss av med), lite böcker och en del andra saker som vi nog vill ha med oss hem igen. Också ungefär hälften av våra möbler (resten såldes eller skänktes), köksprylar och liknande. Saker som vi inte tänkt ta med tillbaka till Sverige. Men phew, vad mycket saker man äger ändå!
 
Förutom hemmafix, har jag (med hjälp av en kollega till Kai) äntligen lyckats skaffa en ny telefon, så sannolikt blir kvaliteten på mobilfotona liiiite bättre framöver. Dock visar det sig att mina farhågor om att man inte kan fota ljudlöst stämmer, på mobiler i Japan går det nämligen inte att stänga av kameraljudet- istället är det högsta volym som gäller, så det blir inte lätt att vara diskret med fotandet i fortsättningen.  
 
Här är utsikten från vår balkong, fotat med nya iPhonen
 
Sådär, nu vet ni var jag hållit hus den senaste tiden. Tyvärr är helgen redan slut men jag hoppas att ni har en fortsatt bra söndag. Här är klockan redan efter 21 och snart är det måndag igen.
 
- translation -
This week we got our stuff that was sent from Sweden in march, and our apartment is starting to feel like a home. I also got a new iPhone and realised that the shutter sound can't be shut off on phones in Japan.
 
1 Matte:

skriven

Ja, det är korrekt angående iPönen, enda som funkar är att Jailbreaka den, men de är ju inte så kul om man inte är insatt. Nån säger att det skall gå om man vet hur, att tvinga in annan firmware också, tex Australien.

För Android finns troligen enklare lösningar. Annars är det väl bara kvar att trycka tuggummi eller dylikt i högtalaren.... ;)

Svar: Jo, jag vet. Hade läst om det innan, men att det nog skulle funka att ha högtalare i. Men det gick inte.
Får ha det så här så långe i alla fall. Det var inte riktigt möjligt att köpa en i Sverige innan resan, pga. mycket dyrare och ev. skatt i Japan. Att ha abonnemang utan att köpa en telefon här är svinigt dyrt.
Tokyoyo

2 Rania {Rowan Tree}:

skriven

Svar: Hej och välkommen, roligt att du tycker om min blogg! vad skönt det låter att ni rensat så mycket och att ni får börja om lite, i Japan dessutom! Vad är det som har fått er att flytta dit? Hoppas ni kan ta chansen och leva lite mindre / mer minimalistiskt då!

3 Malin:

skriven

vad roligt att få se en liten aning av er lägenhet! :) och vad knäppt med telefonljudet... det hade jag ingen aning om!

Svar: Ja, visst! Vi får köra en facetime och visa runt nån dag. Väldigt knäppt alltså, eller jag fattar tanken men det är ju helt sjukt högt ljud- som aldrig går att stänga av liksom.
Tokyoyo

4 Moa:

skriven

Haha, åh nej! Funkar det inte om man har i hörlurar då? Eller låter kameran ändå?

Svar: Nae, det gör ju tyvärr inte det... går inte att stänga av/sänka/tysta ljudet alls. Men, får lära mig att leva med det i utbyte mot att nu ha en grymt bra mobilkamera. ^__^
Tokyoyo

5 Helena:

skriven

Måste vara nice att fått dit era egna möbler nu och börja få lite ordning. Visa gärna upp hela lägenheten sedan när ni fått det som ni vill. Hur är det med vädret där, har den jobbiga värmen kommit dit än eller klarar du dig bra?

6 Emelie:

skriven

Efter tips från många olika håll har jag också tagit tag och börjat rensa enligt konmari! Har hittills bara rensat kläder och nagellack. Blev en hel ikeakasse och åtta icakassar utrensat! Nagellacken halverades. Jobbigt att rensa, men så skönt efteråt :)

Svar: Bra jobbat! Har du löst boken?
Ska nog skriva lite mer om Konmari framöver. För mig har tankesättet varit helt nytt, har haft supersvårt att göra mig av med vissa grejer innan.
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics