Ashikaga Flower Park

Hallå och hej! Här kommer ett inlägg från förra månaden, då vi hade våra fina vänner Mattias och Louise på besök här i Japan. Eftersom att Kai jobbade under vardagarna så gjorde vi tre lite utflykter på egen hand, inte alltför långt från Utsunomiya. 
 
 
En av de första dagarna på deras resa hoppade vi på tåget och for till Ashikaga, ungefär en timme bort. Där ligger nämligen Ashikaga Flower Park, en stor blomträdgård som är ett av Japans bästa ställen att njuta av blåregn
 
 
Tyvärr var det för sent på säsongen för att vi skulle få uppleva överflödet av desa blå, vita och rosa blommor, men å andra sidan hade vi parken nästan helt för oss själva och slapp betala högsäsongspris på inträdet. Här ovanför kan ni se två av blåregns-"taken" som nu bara bestod av gröna blad. 
 
 
Istället var det ju regnperiod och säsong för Hortensia och Iris. Även rosorna blommade för fullt och doftade underbart, och vi fick låna fina paraplyer.
 
 
Jag fick också vara med på ett hörn, hej hej! Tre blå parkbesökare. 
 
 
Vi blev snabbt hungriga och tog oss till parkrestaurangen för lite lunch. Maten i Japan är oftast så vacker och fint presenterad, kolla den knallrosa lotusroten på övre bilden liksom. (^__^)
 
 
Louise är florist och fotade, om möjligt, än mer än mig. Trots att vädret var ganska tråkigt- dimmigt och regnigt så fanns det fina blommor och vyer att fota överallt. 
 
 
Parken var inte jättestor, vilket passade oss perfekt för då kunde vi utforska hela området trots att vi kom dit lite senare på dagen- lagom till lunchtid. Inträdet till Ahikaga Flower Park varierar mellan ¥300-¥1700 (ca 25-130:-) beroende på säsong och hur vacker parken är. Vi betalade bara ¥500 (vilket var det lägsta priset under maj-juni), under högsäsongen- när blåregnet blommar, kostar det ¥900-¥1700 i inträde. 
 
 
Dessa tjusiga matchade för övrligt de blå blommorna väldigt bra! Jag planerar att försöka åka hit igen, nästa vår när blåregnet blommar såklart. Även under "lågsäsong" var det värt besöket, men jag kan tänka mig att det är helt otroligt vackert i maj. 
 
- translation -
A month ago, when our friends was visiting us here in Japan, we visited the beautiful Ashikaga Flower Park.  
 

1 Inez:

skriven

Åh, så fint det ser ut! :)

Svar: Tack Inez! Det var verkligen superfint.
Tokyoyo

2 Malin:

skriven

Det ser helt ljuvligt ut! Även om dimma och regn inte är så mysigt att promenera i så tycker jag att det gör att alla färger bli tydligare och starkare, vilket jag verkligen tycker märks i det här inlägget :)

Svar: Tack Malin! Jag vet inte om jag håller med riktigt, men det blir ju mysigt och lite "magiskt" med all dimma. Det var superfint!
Tokyoyo

3 Evelina:

skriven

Åh wow, vilka fantastiska bilder! Det kändes nästan som en ännu mer magisk plats pga dimman, haha. Maten såg också fantastisk ut <3

Svar: Tack så mycket! Ja, dimman hjälpe nog till en del för att få lite magisk känsla. Maten var grymt bra. (^__^)
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics