Japanska chokladpommes

bild från McDonald's Japan
 
De senaste dagarna har min instagram- och youtube-feed bland annat bestått av bilder och videos på McDonald's Japans senaste specialrätt, Choko Poteto (チョコポテト), dvs. pommes frites med chokladsås! Det är, som jag förstår, vanliga pommes frites som man spritsar med "double choko sauce"- vit och mörk smält choklad. 
 
Både McDonalds och Burger King i Japan är ju lite kända för att ha specialmenyer och udda hamburgare, som exempelvis de svarta hamburgarna för något år sedan. Just McDonalds brukar också ha mycket säsongssmaker, på milkshake, pajer m.m. När vi var i Tokyo i april provade vi körsbärsmilkshake, som var lite speciell men god. 2014 provade vi faktiskt chips med chokladsås på Calbee shop i Harajuku, Tokyo- vilket var supergott!

Här kan ni se en video, med en av mina favorit youtubers Chris Broad (Abroad in Japan), som provar de omtalade pommes fritesen med chokladsås.
 
 
Personligen gillar jag att doppa pommes i mjukglass, så jag tror absolut att jag skulle gilla dessa chokladpommes. Choklad och salt brukar ju kunna vara en bra kombination. Vad tror ni, skulle ni vilja prova Japanska McDonalds pommes med chokladsås?
 
- translation -
McDonalds Japan recently launched their choko poteto, fries covered in chocolate sauce.
 

1 JUNITJEJ:

skriven

Måste testa!

Svar: Ja, borde ju gå att fixa upp själv med smält choklad och pommes. (^_^
Tokyoyo

2 Amanda:

skriven

Tycker det låter supergott!

Svar: Eller hur?! Jag med. Kanske inte hur stor portion som helst dock.
Tokyoyo

3 ISA:

skriven

näääe men det där var väl en konstig mix va? ;) haha salt o sött liksom!

Svar: Hehe jo lite weird är det ju. Men salt i choklad brukar ju funka tänker jag..
Tokyoyo

4 Malin:

skriven

Hehe, det låter helt galet! Hade gärna testat pga kul grej, men vet inte om det skulle falla mig i smaken. Dock håller jag med om att kombon salt + choklad = strålande! Vi ses imon :)

Svar: Eller hur, typiskt Japan! Får prova att göra på egen hand hehe. Det gör vi, smarr med sushi!
Tokyoyo

5 Frida's Friday:

skriven

Vilken rolig grej! Ska testa när jag kommer dit i vår. Känns som att allt jag kommer vilja göra där borta kommer involvera mat hehe.

Svar: Eller hur, maten i japan är det bästa! Tror dock att de kan vara så att de inte längre säljs i vår tyvärr... deras specialgrejer, pop-up-butiker/caféer och liknande brukar vara nån 1-2 månader bara. Men säkert är det hanami/sakura-specialgrejer när du ska dit!
Tokyoyo

6 Robex Lundgren:

skriven

mums

7 Linnea :

skriven

Låter ju najs på ett lagom knäppt sätt, jag är för!

Svar: Hehe, visst gör det!
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics