Tokyohelg med gänget

För alltför lång tid sedan (speciellt i bloggvärlden) spenderade vi en långhelg i Tokyo, och försökte hinna med att visa våra kompisar så mycket som möjligt av vår absoluta favoritstad. 50 minuter efter att vi klivit på Shinkansen (snabbtåget) i Utsunomiya var vi framme vid Tokyo-stationen och tog oss vidare mot Shinjuku där vi bokat hotell. Där checkade vi in och lämnade av våra väskor innan vi begav oss till Harajuku. 
 
 
Vi började att promenara längs Takeshita-dori och sprang in i var och varannan butik för att kolla in knäppa strumpor, färgglada accesoarer, snygga T-shirts och annat kul. Än hade inte sommarvärmen slagit till och vi kunde gå i jeans och tunn jacka (?!).
 
 
Mattias blev dagens storshoppare och fick med sig en mängd nya roliga klädesplagg. Just denna space'iga katt-T-shirt fick dock stanna kvar i butiken. 
 
 
Vi hann också med besök på både Tamagochi-store och Line Friends Store där det fanns en massa söt merchandise. Bland annat dessa söta tamagochi-donuts, som nästan är för söta för att ätas. 
 
 
Eftersom att vi besökte Harajuku på en torsdag, och inte under helgen, var det inte lika fullt med folk som det kan vara. Men vi var inte direkt ensamma om att spendera en ledig dag med att shoppa.
 
 
Efter att ha promenerat längs med Takeshita-dori kom vi fram till köpcentret Laforet och relativt nya Tokyu Plaza. Det blev lite inköp (främst för Mattias) och sedan lunch. Louise och Mattias var sugna på att prova Macha latte så det gjorde vi såklart! Jag provade en citron och matcha float, det vill säga en lemonad med matcha och matcha glass på toppen. Supergott, men kombinationen av citron och matcha smakade oväntat nog lite som nypon vilket gjorde mig förvirrad. 
 
 
Mer ätbart! Vi var också tvugna att prova nyfriterade chips igen, på Calbee+ Shop som vi hittade till för några år sedan. Denna gång blev det mjukglass och chokladsås (eller ja, snarare smält choklad!) till. Supersmarrigt ju!
 
 
Framåt eftermiddagen tog vi oss till Shibuya för ytterligare lite shopping och middag. Vi slog på stort och tog tabehoudai och nomihoudau ("all you can eat & drink" under en viss tid, vanligen 1-3 timmar) på en Yakiniku-restaurang. Så himla trevlig och gott. Det är verkligen smidigt och prisvärt att kunna beställa in vad man vill och prova på en massa olika sorters grillat. 
 
 
Man tillagar alltså maten själv på många Yakiniku-ställen här i Japan. På varje bord står små grillar och i taket sitter fläktar som suger ut det mesta av os och rök. Verkligen ett socialt sätt att äta, och förutom kul och smarrigt också ett smart sätt att låta alla i sällskapet få äta det dem gillar mest. Vi grillade kött, skaldjur, grönsaker, svamp och efter 2 timmar var vår tid slut och vi rullade därifrån och tillbaka till hotellet.
 
 
- translation -
We spent a weekend in Tokyo trying to show our friends everything, including shopping for clothes in Harajuku, eating crisps with ice cream and chocolate, hanging around in Shibuya and cooking our own food at an Yakiniku place.
 

1 Amanda Jona [SPONTAN]:

skriven

Åh så roligt! :D

2 Malin:

skriven

Åh, vad roligt att få se fortsättningen!

3 Daniella 🌙:

skriven

Men wow. Vilken kontrast mot livet här hemma!

Svar: Ja, ganska stor kontrast! Men så blir det ju också när man är iväg på resa (vilket de och även vi var). Så här intensivt är ju (tyvärr?) inte vårt vardagliga liv här i Japan.
Tokyoyo

4 Daniella 🌙:

skriven

Svar: Jag fick visum för att jobba i Frankrike förra sommaren genom att bara fylla i ett papper tillsammans med mitt arbetsintyg, så jag tror det beror på hur längre man jobbar, vad man jobbar med eller om man ska söka jobb på plats, vissa länder kräver ju att ens arbetsgivare betalar visum, så visst är visum dessutom olika från land till land? Jag hoppas bara att England inte blir som USA sen gällande visum då det ändå är så himla smidigt att åka till London på under två timmar. Hade varit roligt med ett inlägg om hur du gick till väga för att få visum i Japan!

5 Johan:

skriven

Alltid kul med inlägg om Japansk mat :) Det är ofta billigt, gott och håller hög kvalitet. Varför är det inte så i Sverige??

Svar: Tack! Bra fråga... skillnaden i pris mellan "äta ute" och "äta hemma" är så sjukt stor i Sverige om man jämför med här. Antar att arbetskostnaderna är högre i Sverige.. Saknar alltid bra, billig och god mat när jag är i Sverige.
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics