8 japanska fynd II

I dag är det första augusti och exakt 3 månader sen jag skrev inlägget 8 japanska fynd, så idag tänkte jag att det var dags för ett nytt fynd-inlägg. Jag hittar spännande, roliga och ovanliga saker varje dag här i Japan och såklart vill jag dela med mig av lite av det jag hittar med er.
 
 
Sushi-scrunchie! Ok, just scrunchies är inte riktigt min grej, men alltså kolla in mönstret! Än så länge har jag hittat en massa olika grejer med sushi-mönster på, bland annat flera olika t-shirts (jepp jag har köpt en), väskor, strumpor (har köpt ett antal olika) och lite olika skrivmaterial. Jag får verkligen hålla fingrarna i styr för att inte köpa allt jag ser. Jag älskar sushi!
 
Nu är regnperioden precis slut, men med nästan två månader av extra mycket fukt och regn i Japan så är det kanske naturligt att de utvecklar en mångd olika smarta lösningar för att hålla sig torr och fräsch. Dessa "rainy gems" hittade jag bland paraplyerna och jag tyckte de var så fina. Det är alltså små hängen som man ska ha inne under sitt paraply, för att få lite extra god doft. Fuktigheten här gör att saker och ting gärna luktar lite instängt och ofräscht. Tyckte rainy gem var en himla smart och "typiskt japan"-grej. 
 
 
Inte direkt en pryl, men dock sötaste reklamhunden! I Japan använder de ofta djur, både riktiga och tecknade, som reklammodeller. (Det kan man dock tycka vad man vill om, synen på sällskapsdjur här jämfört med Sverige är tyvärr ganska dålig på många plan). Shiba-Inu är speciellt populära, vilket jag verkligen förstår- det är min absoluta favoritras och de är hur söta som helst. Denna i förkläde som jobbar i en bokaffär är bara för söt!
 
När vi var i Tokyo senast och besökte Super Potato (en retrospelsbutik) så hittade jag den finaste UNO-kortleken, nämligen en med Mario på! Klassiska UNO men i en ny, fräsig och ännu mer färgglad version, som jag ju inte kunde låta bli att köpa. Så nu har vi änligen en egen UNO-kortlek. Dessvärre fanns det ett par nya specialkort, med andra regler som vi inte riktigt lyckats tyda än. Men fin va?!
 
 
Sommarens bästa grej jag hittat i Japan är nog den nya säsongssmaken på Fanta- vattenmelon och salt. Så himla läskande och god! Inte för söt utan bara lagom söt. Har nu tyvärr fördruckit (är det ens ett ord?) mig på denna, men ändå himla god läsk. Skulle du vara i Japan just nu, så se till att prova! 
 
En annan fantasmak, eller ja allmän läsksmak, i Japan är melonsoda. (Inte vattenmelon, som heter suikajapanska, utan det som japanerna kallar meron/melon- nämligen nätmelon). Farligt neongrön och ofantligt söt, men väldigt väldigt beroendeframkallande och god. Jag dricker inte läsk särskilt ofta, men denna väljer jag gärna om jag dricker läsk i Japan. För någon vecka sedan upptäckte vi att McDonalds säljer melon soda float, dvs. melonläsk med mjukglass på toppen. Det var en höjdare! Melonsoda är ingen säsongssmak utan finns året om här i Japan och ett måste om du kommer hit. Kanske finns den även att få tag på importaffärer i Sverige? 
 
 
Som jag skrivit om tidigare så är frukt väldigt dyrt i Japan. Vissa saker går att hitta relativt billigt men för oss är det mer utan en lyxgrej när vi köper frukt. Häromdagen hittade jag sjukt stora persikor på vår lokala mataffär och var tvungen att ta ett foto. Persikorna är överlag stora, och oftast väldigt fina här. Men denna tog priset, tvåhandsfattning och av samma storlek som en melon. ¥398 (ca 32:-) för en. Normalt pris för en normalstor persika är mellan ¥190-300 (ca 15-24:-). Jag köpte den inte...
 
Ännu mer sötsaker hittade vi när vi var inne på Line Friends Store och tog en dricka i deras Line Friends Café (Line är den japanska versionen av messenger kan man säga, och de har ett gäng maskottar: Line Friends). Då kunde jag nämligen inte låta bli att köpa två små söta macarons. Det här är alltså Brown (björnen) och Sally (kycklingen) i form av en choklad- och en citrusmacaron, så sött att det förslår. Bäst av allt var att de faktiskt var supergoda. 
 
Ännu fler fynd kommer i ett nytt inlägg framöver. Här finns det första fyndinlägget
 
- translation -
8 new awesome things I've found in Japan so far.
 
1 FrökenTV, bloggen om tv och film:

skriven

åh nice

2 Sara, 31 år Stockholm contact@saretta.se:

skriven

Kul! Det finns så häftiga saker i Japan :). Ser fram emot fler tips längre fram! (Tur att jag inte bor där, då skulle jag "förköpa" mig :D

Svar: Ja, jag har ju "lärt" mig att hålla igen lite på våra 5 tidigare resor hit, att inte köpa ALLT eftersom mycket tyvärr blir liggande. Men ja det är lätt att hitta sånt som bara finns här eller som bara är FÖR roligt/gulligt/fint/knäppt/smart för att inte köpa.
Tokyoyo

3 Linnea Aurora:

skriven

Rainy Gem låter ju som världens bästa (möjlig överdrift, men BRA iallafall) uppfinning ju!!

4 Ida:

skriven

Jisses, vilken monsterpersika! Hur kommer det sig att all frukt verkar vara så himlans stor där borta? :O

Svar: Hmmm jag vet inte faktist. De flesta frukterna är ju väldigt fina, mogna och oftast stora när de säljs. Är nog lite av en kvalitetsfråga tänker jag, men vet egentligen inte.
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics