Första veckan i Japan

 
Första veckan här i Japan har gått så himla fort! Så det, i kombination med svajigt internet har satt lite stopp för mina blogguppdateringar. Men nu är det lite lugnt igen så här kommer ett inlägg från vår första vecka.
 
 
Direkt på morgonen dag 2 tog vi tåget in till Utsunomiya för att gå på lägenhetsvisningar. Vi bor just nu i en tillfällig lägenhet i Okamoto, en bit ifrån själva "staden" (6 min med tåg, nästan 1,5 timme att gå! Jepp jag provade att promenera hela vägen idag), så att hitta något centralt kändes viktigt. Vi har fått assistans med att leta lägenheter, och valt ut några som låg inom vår budget och våra önskemål, så vi fick se tre olika boenden inne i centrala Utsunomiya. Sen åt vi sushi och spenderade hela eftermiddagen med att försöka välja mellan två lägenheter, inte lätt! Eftersom vårt internet inte direkt varit sammarbetsvilligt hängde vi på Tully's Coffée för att låna lite wifi.
 
 
Dag 3 tog vi det lugnt och fixade lite i vårt tillfälliga boende. Sen tog vi Kais bil till en av de lite större supermarknaderna i närheten, och handlade mat. Det är så lyxigt med alla japanska ingredienser och grönsaker som nu finns överallt, jättebilligt. Men också lite nedslående med allt som är dyrt, exempelvis frukt och andra grönsaker. Men vi har lyckats hitta en massa bra grejer, så vi ska bara få i ordning på köket lite innan det är dags för lite nya receptinlägg. 
 
 
Dag 4 var det dags för lite officiella ärenden. Då tog vi oss, i sällskap av Kais arbetskamrat, till Utsunomiya City Office för att registrera vår nya adress, vilket tog lång tid (mest för att de nog glömde göra klart våra kort). I Japan har man nämligen sin adress på sitt "residence card" för att kunna bevisa var man bor. Vi hann också med att ansöka och få beviljat med arbetstillstånd för mig och att öppna bankkonton. Efter det tog vi en tur på stan igen och köpte lite grejer som vi upptäckt behövdes i lägenheten. På kvällen bestämde vi oss för att vi skulle spendera helgen i Tokyo, så redan dagen efter (fredag) tog vi tåget in till huvudstaden. Men mer om det i nästa inlägg.
 
(De flesta foton är tagna med min iPhone 4, som ju inte har den bästa kameran. Så det är lite variation i kvaliteten just nu, pga. att jag inte haft med systemkameran hela tiden. Men snart blir det förhoppningsvis dags att byta utmin iPhone mot en nyare modell i alla fall.  ^__^)
 
- translation -
Our first week in Japan has gone by quickly. We've looked at apartments, registered at the city office, opened bank accounts and explored a bit in our neighborhood. The weekend was spent in Tokyo, which I'll write about in the next blog post. 
 

1 Paulina:

skriven

Åh, ser helt fantastiskt ut! :)

2 Elin:

skriven

SÅ himla vackert! :)

3 Malin:

skriven

Så roligt att få se och läsa lite om er första vecka! Härligt med lite körsbärsblom fortfarande och najs att det gick ändå hyfsat smidigt med lägenheten och det andra praktiska :) Jag ser fram emot fler inlägg! Kram <3

Svar: Äntligen fick jag upp ett inlägg ja. Superglad att vi hann se lite sakura, om än inte "den riktiga" sorten utan en senblommande. Men fiiiint! Hoppas att allt annat faller på plats nu också, och så är det dags för mig att börja leta jobb. Spännande!
Skriver imorgon på FB, Kram
Tokyoyo

4 Camilla:

skriven

Låter toppen! Javisst är det lite trist att frukt och grönt känns som en lyx xP
btw hör av dig om jag kan hjälpa till med, om det är något ni undrar över eller så!

Svar: Ja, jo och vi som mest äter grönt får köra lite rea-letande. hehe.Ja tack, så snällt! Ska absolut återkomma med frågor. Kram
Tokyoyo

5 mittlivkreativ.se:

skriven

Spännande! Funderar också på att åka till Japan. Först har det inte lockat mig men nu vill jag mer och mer!

Svar: Åh så kul! Hoppas du hittar lite inspiration här på bloggen, fråga gärna om du undrar över något.
Tokyoyo

6 Frida:

skriven

Ska bli så kul att få följa er vardag i Japan. :) Och vilken tur att några körsbärsblommor finns kvar!

7 Fanny:

skriven

Åh vad roligt!

8 ISA:

skriven

men äre inte sjukt att 6 min i tåg kan ta 90 min att gå!?? galet snabba tåg! haha. Ser ut som ni har det fint iaf <3

Svar: Eller hur?! Visserligen tar det ca 10 min till stationen och sen inga stopp på tåget, men ändå. Blev lite chockad.
Jo men vi har det fint, lite omtumlande så här i början. Så skönt att ni "är med mig". ^__^)
Tokyoyo

9 Helena:

skriven

Sushi och sakura! Bättre start på ert nya äventyr kan det inte bli :)
Hoppas att du hittar jobb fort och att Kai trivs på sitt nya.

Svar: Ne precis, det bästa! Tack tack, jag ska se vad jag kan hitta. Kai har haft det fint än så länge, så det ser bra ut. :)
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics