En helg i Tokyo (del I)

Som jag skrev igår så bestämde vi oss i torsdags för att åka till Tokyo över helgen. Så det var bara att packa lite snabbt, boka ett hotellrum och sen gå upp relativt tidigt för att ta tåget söderut. 299 foton blev det under helgen, så det blir ett ganska fototätt inlägg. Hoppas ni gillar det!
 
 
Från Utsunomiya (staden vi bor i alltså) tar det ca. 50 minuter med Shinkansen(snabbtåget) till Tokyo-stationen, vilket kostar ca ¥4400 (330 kr), men vill man komma billigare undan så tar man Utsunomiya Line hela vägen vilket tar ca 1 timme längre men bara kostar ¥1940 (145 kr). Vi tog det billigare alternativet och var framme i Shinjuku kvart i elva.
 
 
Sedan förra året hade en ny del av Shinjukustationen färdigställts och öppnat, hela den högra delen på bilden ovan är ny. Tydligen hade de invigning av busstationen och köpcentret för bara några veckor sedan. Det är verkligen något jag numer förknippar med Tokyo, att staden förändras och byggs om hela tiden.
 
 
Vi bestämde oss ganska direkt för att ta oss till Shinjuku Gyoen, en av Tokyos mest besökta parker under körsbärsblomningen och den främsta parken för senblommande sakura. Vi hade ju lite otur och missade hanami (körsbärsblomningen) i och med att vi flyttade till Japan i mitten av april, men det finns vissa sorters sakura som blommar senare (speciellt yaezakura, de sorterna med många fler kronblad). Självklart ville jag hinna se lite rosa blommor även i år, så vi köpte varsin onigiri och dricka och promenerade till parken. 
 
 
Även om vi kom dit i slutet av säsongen, senare än tidigare år, så fanns det en hel del blommande träd men de flesta hade redan fått mycket gröna blad. Men ändå, himla fint! Vi var inte de enda i parken, som ni ser, men eftersom det var vädligt sent på säsongen var det inte så mycket folk som det brukar vara i alla fall.
 
 
Det var ganska många äldre och även skolbarn som hängde i parken, och tecknade och målade av alla vackra träd. Och såklart väldigt många som, liksom jag, sprang runt och fotade varenda träd. Precis som förra gången. Det var också en stor grupp med mindre barn (troligtvis typ 6-årsgrupp) som sprang runt och lekte kurragömma med sina mammor, välidgt högljutt men sött!
 
 
Vi satte oss på en bänk under ett av träden och njöt av utsikten, och vår medhavda picnic förstås. Under hanamisäsongen finns det alltid massor av olika limited edition-grejer, exempelvis brukar vissa öl-, läsk- och teförpackningar få fina nya designer (oftast samma innehåll dock). Jag hade tur och hittade en fin sakuraedition av ett grön te, smakade som vanligt men lite extra vårigt fin förpackning. 
 
 
Shinjuku Gyoen skiljer sig från andra parker i Tokyo, då den inte är gratis och man inte får dricka medhavd alkohol (kanske ingen stor grej egentligen, men det är lite vad många tycker att hanami går ut på). Att gå in i parken kostar ¥200 (ca 15 kr) och insläppet stänger tyvärr redan kl. 16. Men ska ni till Tokyo så rekommenderar jag verkligen ett besök här. 
 
 
Efter någon timme på och bland rosa moln (hehe) stannade vi för Kaitenzushi och sen tog vi oss vidare mot Akihabara för att kolla in mobilabonnemang. Det gick sådär, men det var i alla fall lika fint som vanligt!
 
 
Kai var nöjd över att vara tillbaka i Tokyo.
 
 
Efter en tur till hotellet (samma som förra året) tog vi oss ut i Shinjuku Sanchome för lite middag på izakaya, där jag äntligen fick äta en av mina favoriträtter: grillad 10-armad bläckfisk (ika).
 
 
Efter middagen drog vi vidare till Star Club och hängde där resten av kvällen. Men då fick kameran vila. 
 
Det blev ett lite långt inlägg, så nästa del kommer snart i ett sepearat inlägg. (^__^) Här hittar ni del 2 & del 3.
 
- translation -
Last friday we took the train from Utsunomiya to Tokyo! We visited Shinjuku Gyoen and enjoyed some late blooming yaezakura before going to Akihabara and then Star Club in Shinjuku Sanchome. 
 

1 Ida:

skriven

Oj vad fint ni verkar ha det! Vill också promenera bland körsbärsblom! Och JA, vi gillar definitivt mycket bilder :)

Svar: :) Så bra, det gör jag med men oj sån tid det tar hehe! Du får komma nästa vår då Ida, och promenera med oss.
Tokyoyo

2 Veronica Wallgren:

skriven

Hade gärna åka dit, Tokyo verkar vara en fantastisk stad!

3 moa:

skriven

Alldeles underbara bilder! Tokyo är en utav mina must-go-to-cities på min lista så tycker det är himla roligt att få följa med på er resa. :)

Svar: Tack snälla du! Ja, vad kul att hu hänger på. ^__^)
Tokyoyo

4 Helena:

skriven

Jättefina bilder! Vilken tur att det fanns träd som fortfarande blommade så att ni fick se de igen i år. Blir enormt sugen på att sticka till Tokyo nu på en gång, men det går inte nu. Funderar på en höstresa dit då jag aldrig varit där under den säsongen.
Ska bli superkul att läsa om er vardag :)

Svar: Tack snälla!
Ja, hösten ser jag också fram emot. Har bara varit här under vinter, vår och sommar men inte höst. Så det ska bli spännande! Kul att du hänger med och kommenterar! Det värmer
Tokyoyo

5 Linnea Aurora:

skriven

Så fint det ser ut, vill verkligen besöka Tokyo någon sångs framtiden!

Svar: Det rekommenderas verkligen, Tokyo är bäst! :)
Tokyoyo

6 Frida:

skriven

Lovande med del 1 ;) Då vet jag ju i alla fall att det kommer minst en del två haha. Jättefina bilder. Gillar specifikt den första!

Svar: Haha ja visst, blev så mycket sakurabilder så det blir absolut en del två med annat vi hittade påminde Tokyo. Tack tack snälla du.
Tokyoyo

7 lovisa:

skriven

inte direkt ett problem med långa inlägg när bilderna ser ut såhär <3 <3 <3

Svar: Hihi tack! Läser du på dator? Vad tycker du om nya storleken i så fall?
Tokyoyo

8 Malin:

skriven

megakul med mycket bilder! och härligt att få se hur ni har det :)

Kommentera här:

Web Analytics