En helg i Tokyo (del II)

 
Efter en natt i ordentlig säng på hotellet var vi utvilade och redo för dag 2 i Toyko (vi har än så länge bara en futon att sova på i den tillfälliga lägenheten, lite ovant och hårt). Planen för dagen var att kolla in lite klädaffärer och sen äta lunch med vår vän Morihito med familj. Så vi tog oss in till Shinjuku.
 
 
Det var inte så farligt med folk, trots att det var lördag så vi hann springa runt en hel del innan vi tog oss till Shinjukustationen för att försöka leta rätt på vår lunchdate. Men ja, Shinjuku är ju rätt så stort och vi hade ändrat vår mötesplats på morgonen vilket gjorde att vi inte hade helt koll på var vi skulle mötas. Efter lite panik och jakt på wifi, vilket gjorde att vi sprang runt och letade efter rätt mötesplats i 20 minuter, lyckades Mori hitta oss. Lite längre bort stod hans nyblivna fru med sin son och väntade. (hatar att inte hitta rätt här i Japan, man vill ju inte bli sen!)
 
 
Lilla Konosuke var inte alls blyg utan spexade framför kameran och ville direkt hålla Kai i handen när vi gick vidare till lunchrestaurangen. Sötaste japanska 6-åringen jag träffat! 
 
 
Sachika, Konosuke, Morihito och Kai (som missat det här med peace-tecknet ^__^). Supertrevligt att få träffa Moris familj!
 
 
Lunchen åt vi på ett väldigt trevligt ställe som serverade Washoku (traditionella japanska rätter, serverade i små skålar). Jag, Konosuke, och Mori tog Washoku set (fotot ovan) medan Kai och Sachika tog varsin fisk- respektive nudelrätt. Det var supergott (Nej Mami jag åt inte de friterade räkorna, de var inte glutenfria) och tog härligt lång tid att sitta och pilla i sig maten från de olika skålarna. 
 
Efter maten gick vi till ett annat, väldigt hipstrigt ställe och tog efterrättsfika och då kom också Kosuke- en annan bekant, förbi. Jag och Kai blev också avritade av Konosuke, så nu sitter våra porträtt på kylskåpet i lägenheten. Innan vi skildes åt bestämde vi att vi snart måste ses igen, förhoppningsvis kan de också kanske komma och hälsa på oss i Utsunomiya nån gång framöver. 
 
 
På vägen tillbaka till hotellet gick vi förbi Hanazono Jinja (en shintohelgedom) som vi besökte även förra året. Det är ett så bra exempel på hur lugnt det kan bli, bara en sidogata in från de stora gatorna mitt i Tokyo. Så fort vi klev genom toriin (den röda höga porten) blev det alldeles tyst och fridfullt. Speciellt fint är det här just när det skymmer och de tänt alla lyktor.
 
 
Efter att vi lämnat av lite grejer och bytt om på vårt hotellrum tog vi oss till Shin Okubo (Korea Town), bara ett stenkast från hotellet och åt lite koreansk barbecue/yakiniku. 
 
 
Efter att Kai varit i Korea för några år sedan har vi lärt oss någorlunda "rätt" sätt att äta, med salladsblad som man lägger de grillade ingredienserna i. Väldigt smarrigt. Min favorit är namul (olika koreanska pickles typ), kan verkligen äta hur mycket som helst!
 
 
Efter middagen promenerade vi 5 minuter in till centrala Shinjuku för att spela lite på arkad, men jag var så trött (tror att jet-laggen gjorde sig påmind en vecka sent) så vi gick ganska snart tillbaka till hotellet igen (utsikten från hotellet här ovan).
 
Här hittar ni del 1 & del 3.
 
- translation -
Our second day in Tokyo we spent in Shinjuku as well, meeting our friend and his lovely family for lunch at a fancy Washoku place. In the evening we visited a nearby shrine and grilled our own dinner at a korean barbecue place in Shin Okubo.
 
Web Analytics