Regntunga moln över Tokyo

När det är som mest regnigt och höstigt här i Helsingborg drömmer jag mig lite extra mycket till Japan, och såklart till resan till Tokyo i våras. Tyvärr var vår vår 4:e dag i Tokyo en regnig och ganska kall dag, så vi spenderade dagen med att shoppa.
 
 
Vi hade en hel del på listan, både saker som vi visste att vi ville köpa med oss hem och en del önskegrejer som "ny tröja" och liknande, så vi tog oss till Shibuya.
 
 
I Shibuya finns allt man kan tänkas behöva, vilja ha och allt annat också. Vad sägs om strumpor till stolarna (typ fancy möbeltassar), en sushi-görare eller pandautsmyckade kläder, husgeråd och pynt. Trots att regnet gjorde att vi sprang mellan köpcenter och gallerior lyste neon och glada färger upp överallt, och tanken på att vi kunde "slösa bort" en regndag i Japan kändes väldigt lyxigt. 
 
 
Vi var inte direkt ensamma om att tycka att denna dag passade utmärkt för shopping, det var helt fullt med folk med och utan paparlyer längs gatorna.
 
 
Efter några timmars promenerande tog vi en sen lunch på ett fisk-ställe som specialiserat sig på donburi- dvs. "risskål" med olika typer av topping. Det var helt otroligt smarrigt, och som oftast i Tokyo: väldigt bra råvaror till ett bra pris. Tror inte att vi betalade mer än ¥830 (ca 60:-) för en stor skål med perfekt ris och en massa färsk fisk och skaldjur. Lyx!
 
 
Ett av mina favoritställen att besöka i Tokyo är alla depachika- dvs. källarvåningen, på de olika finare varuhusen. I botten på dessa finns nämligen nästan alltid en matavdelning med olika sötsaker, olika take away diskar och ibland rena mataffärer. Väldigt inspirerande och inte sällan kan man få prova på en massa olika wagashi (japanska sötsaker) och annat kul. Andra favoritställen är Loft och Tokyu Hands, där finns allt! 
 
 
Trots att vi varit i Tokyo 5 gånger nu, och spenderat en hel del tid i Shibuya, blir jag ändå fortfarande överrumplad av pulsen och stämningen där- speciellt kring Shibuya Crossing. Att stå eller gå mitt i vimlet gör mig både uppspelt och lugn på samma gång, det känns bara så "rätt"! Det finns verkligen med på "måste besöka"-listan i Tokyo av en anledning. 
 
 
- Translation - 
My report from Tokyo, this spring, continues. We spent a rainy day in Shibuya, shopping and treating ourselves to delicious donburi.   
 

1 Daniella 🌙:

skriven

Vad köpte ni? :D hade varit kul att se.

Svar: Oj, ja en massa grejer. Blev ju en hel del shopping under resan (även om vi höll igen). Ska knåpa ihop ett litet haul-inlägg då.
Tokyoyo

2 Malin:

skriven

jag tycker oftast att regniga dagar är bättre på semestern än när en jobbar. för när en är ledig gör det inte så mycket, istället infinner sig lyxen du beskriver, att en kan "slösa bort" en dag i en annan stad eller på en annan plats! och det är ju ljuvligt :)

3 Anonym:

skriven

Åh, jag längtar tillbaka som en tok när jag ser dina bilder! Älskade Japan och älskade Shibuya <3

Svar: Ja, samma här! Sitter precis och redigerar bilder och dör lite.
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics