Lite inköp från Japan

I förra inlägget skrev jag att vi shoppade en del i Tokyo och fick då frågan om jag inte kan visa upp vad vi köpte. Såklart kan jag det! Jag köpte en del kläder (mycket basic grejer från Muji och lite från Forever 21, inget direkt crazy), men tänkte visa lite blandade foton på inköp från min iPhone.
 
 
Vi var ganska duktiga på att hålla igen med inköpen denna resa, men såklart var det en massa saker som vi planerat att köpa med oss och också en hel del kul som vi inte kunde motså. Det blev några manga-böcker på japanska, en kokbok och en rolig liten illustrerad bok om japansk "kultur och traditioner". En del husgeråd och porslin, massa ätbart och så en hel drös småprylar.
 
 
Sushi-godis-kit, finaste kokeshin med sakura på, Yotsuba to! manga, Tokyo banana, Yatsuhashi (fylld mochi, en specialitet från Kyoto),  smörgåspress (som jag gav bort i present).
 
 
Gulligaste tjockhamstern, KitKat!, shokunin solar- min solkompis som gör sushi, snyggaste strumporna (ser ut som wasabi och karashi-förpackningar)  massa nori, olika japanska ingredienser & instant-miso (kolla in den gröna och gula förpackningen - samma som strumporna!). 
 
Det finns mer att visa, men jag har lite dåligt med foton på vissa inköp så de måste förevigas i ok dagsljus innan jag visar. Bland annat köpte jag olika miniklistermärken (med sushi och bentomotiv), en sil till miso och pappersfodral till ätpinnar. Vissa saker kan ni kanske ana på första fotot, annat  (typ umeshu och kläder) kanske inte är lika kul att se men blev såklart inköpt.
 
- translation -
A few of the things we bought on our last trip to Japan. Manga, kitchen utensils, Japanese snacks etc. 

1 Ida:

skriven

Oj, finaste tjocka hamstern!

Svar: Hihi, fin va?!
Tokyoyo

2 Daniella 🌙:

skriven

Åh, vad kul!! Skulle jag åka dit skulle jag nog slösa en förmögenhet på massa skräp c:

Svar: Hehe, ja alltså känns som vi gjort det lite de tidigare 4 resorna. Eller ja, inte en förmögenhet men man "måste ju passa på" och så köper man en del grejer som mest är knäppt och kanske kul för stunden. Men också en del grejer man ångrar att man inte köpte...
Tokyoyo

3 Anna Munkhammar:

skriven

Å jag skulle verkligen vilja åka till tokyo!

Svar: Gör det! Bästa stället jag vet, längtar tillbaka i princip hela tiden (vilket också gör att vi åker dit 1 gg/år i princip). Kul att du hittat till bloggen.
Tokyoyo

4 Malin Hyving:

skriven

Vilka kuliga grejer! Vad, mer exakt, är en smörgåspress egentligen?

Svar: Hehe, bra fråga! Det är en liten grej som man gör fyllda mackor med. Svårt att förklara men man har vitt bröd som man liksom "klämmer åt" efter att ha lagt på pålägg, så blir det som en ficka som är försluten. (sämsta förklaringen kanske.. hmm)
Tokyoyo

5 Kameratrollet - Fotograf i Skåne:

skriven

Kitkat med smak av grönt te var en favorit när jag kunde äta det.

Svar: Jasså, härligt! Men synd att du inte kan äta dem längre, (inte jag heller). De ser så goda ut tycker jag.
Tokyoyo

6 Lis Mari:

skriven

Det verkar ju underbart att shoppa så mycket, det SER så himla gulligt ut allting, inte bara tjockhamstern.

sv: absolut, ett grattis är nog på sin plats, så tusen tusen tack :)

7 Helena:

skriven

De är gulliga sushi Hello Kitty klistermärkena. De har jag oxå köpt i Japan. Även Sakura marshmallowna köpte jag förra året. Förpackningen var så söt att jag knappt ville öppna den. :)
Solkompisen hade jag innan på min sushibar Nilsson Sushi i Malmö men gav bort den i present till en vän som öppnade en sushibar i Marocko förra året. Jag stod och tittade på en japansk riskokare men köpte den aldrig, ångrar mig nu. Får bli nästa gång. Det är svårt att inte shoppa där. Jag brukar åka dit med en resväska och kabinväska och det slutar alltid med att jag får köpa en till resväska till hemresan. :)

Svar: Hahaha, har en förpackning kvar av sakrura-marshmallows. De små sushiklistermärkena är inte med Hello Kitty dock, utan "bara" sushi. Men sjukt fina. Blir alltid mycket inköp, även om vi verkligen försökte hålla igen i år. Efter 5 resor så inser man att man köpt mycket "bara för att" och sen använder man det inte.. Men ja, riskokaren är min baby och jag är SÅÅÅ glad över den. Verkligen värt att investera i.
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics