Körsbärsblom i Tokyo

 
Dag två på vår femte Japan-resa var första heldagen vi spenderade i Tokyo. Efter frukost på hotellet tog vi tunnelbanan mot Naka-Meguro för att hinna få oss en dos sakura (körsbärsblommor) innan alla blomblad föll till marken. Vädret var inget att hurra för tyvärr, men vad gör det när man promenerar under rosa popcorn hand i hand med sin bästa.
 
 
Naka-Meguro är ett område i sydvästra Tokyo (en del av det större området Meguro), känt för att vara ett av Tokyos finaste hanami-ställen. Hanami är just att se på och festa under de blommande körsbärsträden, en stark tradition i Japan. Längs med Megurofloden växer ca 800 körsbärsträd och har man turen att vara i krokarna under sakura-säsongen så bör man ta sig dit, det är magiskt! Vi var där 2010, och jag har väntat på att få åka tillbaka och njuta av sakura sen dess. 
 
 
Vi kom dit lite i senaste laget och fick ta fram paraplyet med jämna mellanrum, men å andra sidan behövde vi inte trängas och "köa" för att få se all vacker sakura. Till skillnad från många andra hanami-ställen så finns det inte mycket plats för picknick, istället promenerar man längs vattnet med blommorna som tak. Under kvällstid tänder de alla fina lyktor som hänger i träden, för att man ska kunna uppleva sakuran även i mörkret. 
 
 
Längs vattnet finns en massa broar att spana och fota ifrån, eller för att byta sida lite då och då. Vi promenerade hela sträckan som är kantad av körsbärsträd och här och där fanns små stånd och restauranger som just höll på att öppna. 
 
 
Det fanns också ett litet festivalområde med uppträdanden, mat och dryck. Vi fick oss lite smakprover på typisk street food: yaki ika. Grillad tioarmad bläckfisk, en av våra favoriträtter och väl värt att prova.  
 
 
Efter att vi fikat och lånat wifi på Starbucks, promenerat i ett par timmar och tagit ett hundratal foton tog vi oss mot Megurostationen och tog tunnelbanan till en annan del av Tokyo, för eftermiddagsäventyr.  
 
Tokyo 2015: del 1.
 
- translation -

Our second day in Tokyo was rainy, but that didn't stop us from going to Naka-Meguro and Meguro river for some last minute hanami under the pink sakura trees. 
 

1 JOSEFINE -:

skriven

Åh så fint! Har aldrig varit i Tokyo men det är nästan högst upp på listan av ställen jag vill besöka.

Svar: Tack, ja visst är det vackert!
Tokyoyo

2 FANTASYDINING-En blogg om temarestauranger och resor:

skriven

Ser otroligt vackert ut! Rosa Popcorn det låter underbart :) Jag har ju bara varit i Tokyp två gånger innan den här resan som kommer men då har jag alltid åkt i aprilmånad. Kommer va lite tråkigt att missa detta vackra men samtidigt lite spännande att besöka min favorit stad under en annan månad. Jag undrar hur varmt det kommer vara.Hoppas på lite bättre än här hemma!

3 lovisa:

skriven

herregud vilka drömska bilder! måste Måste MÅSTE dit.

Svar: Tack fina du. Ja det måste man, nån gång i livet åtminstone!
Tokyoyo

4 Ebi:

skriven

Ja jag var ju som sagt i Naka Meguro härom dan och även när det inte är sakuraperiod så är det ju himla i fint att vandra längs med Naka Meguro floden :)

Svar: Jo, jag såg det. Såg riktigt fint ut med grön träd också, även om inget slår rosa. ^__^)
Tokyoyo

5 Julia Müller-Sandvik:

skriven

FANTASTISKT! Men vad är Hamani? :O

sv: TACK snälla, så glad jag blir!

Svar: Tack! Hanami är själva eventet att "se på blommorna" (hana = blomma och mi = se/titta, på japanska), specifikt sakura (körsbärsblom), där man har picknick och party i parker under träden. (lade till det i texten nu ^__^)
Tokyoyo

6 Johan:

skriven

Vilka fina bilder! Har du gått känns Sumida river och kollat in sakura där? Sägs också vara bra, men jag har inte sett det själv än.

Svar: Tack så mycket!
Jadå, men vi hann inte dit under blomningen i år. Förra året var vi där och såg på Yabusame (beridet bågskytte) och då var det mesta överblommat men lite fanns kvar. Det är en fin plats, spec. under hanami.
Var var ni och njöt av sakura?
Tokyoyo

7 Malin:

skriven

Hej! Äntligen hade jag tid att läsa lite bloggar och särskilt ditt inlägg. Roligt att du följer vår (MMD:s) resa nu. Fast det blir ju lite annat fokus och tidsaspekt på turistandet för oss som reser med barn.. 😁 Så fina bilder ni tar! Ser verkligen magiskt ut, trots vädret. Jätteroligt att få se och läsa om er resa!

Svar: Kul! Har haft lite dåligt med tid att blogga, men det kommer kontinuerligt nya inlägg just från resan.
Ja, jo jag tänkte på det när jag såg videon när ni traskade i Shibuya.. vi går ju alltid sjukt mycket, men hur funkar det med barn? Kul att följa er, hoppas ni trivs!
Tack så mycket! Jo vädret spelar ju tyvärr stor roll på bilderna- men så fick det vara ^__^)
Tokyoyo

8 A f r o b e l l e:

skriven

Åh herregud, detta slår ju kungsträdgården med hästlängder :D:D jättefina bilder :)

Svar: Tack så mycket!
Ja, alltså hanami (körsbärsblomsäsongen) i Japan är det vackraste jag vet!
Tokyoyo

9 Jessica:

skriven

Vad häftigt att se körsbärsblommor i Japan på riktigt, det är något helt annat än det lilla man ser i Sverige!

Svar: Verkligen, otroligt vackert! Kul att du hittat hit.
Tokyoyo

10 FANTASYDINING-En blogg om temarestauranger och resor:

skriven

idag åker jag äntligen till Tokyo!!!

Svar: Åh, underbart! Ska genast in och kolla på bloggen.
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics