Körsbärsblom i Tokyo

 
Dag två på vår femte Japan-resa var första heldagen vi spenderade i Tokyo. Efter frukost på hotellet tog vi tunnelbanan mot Naka-Meguro för att hinna få oss en dos sakura (körsbärsblommor) innan alla blomblad föll till marken. Vädret var inget att hurra för tyvärr, men vad gör det när man promenerar under rosa popcorn hand i hand med sin bästa.
 
 
Naka-Meguro är ett område i sydvästra Tokyo (en del av det större området Meguro), känt för att vara ett av Tokyos finaste hanami-ställen. Hanami är just att se på och festa under de blommande körsbärsträden, en stark tradition i Japan. Längs med Megurofloden växer ca 800 körsbärsträd och har man turen att vara i krokarna under sakura-säsongen så bör man ta sig dit, det är magiskt! Vi var där 2010, och jag har väntat på att få åka tillbaka och njuta av sakura sen dess. 
 
 
Vi kom dit lite i senaste laget och fick ta fram paraplyet med jämna mellanrum, men å andra sidan behövde vi inte trängas och "köa" för att få se all vacker sakura. Till skillnad från många andra hanami-ställen så finns det inte mycket plats för picknick, istället promenerar man längs vattnet med blommorna som tak. Under kvällstid tänder de alla fina lyktor som hänger i träden, för att man ska kunna uppleva sakuran även i mörkret. 
 
 
Längs vattnet finns en massa broar att spana och fota ifrån, eller för att byta sida lite då och då. Vi promenerade hela sträckan som är kantad av körsbärsträd och här och där fanns små stånd och restauranger som just höll på att öppna. 
 
 
Det fanns också ett litet festivalområde med uppträdanden, mat och dryck. Vi fick oss lite smakprover på typisk street food: yaki ika. Grillad tioarmad bläckfisk, en av våra favoriträtter och väl värt att prova.  
 
 
Efter att vi fikat och lånat wifi på Starbucks, promenerat i ett par timmar och tagit ett hundratal foton tog vi oss mot Megurostationen och tog tunnelbanan till en annan del av Tokyo, för eftermiddagsäventyr.  
 
Tokyo 2015: del 1.
 
- translation -

Our second day in Tokyo was rainy, but that didn't stop us from going to Naka-Meguro and Meguro river for some last minute hanami under the pink sakura trees. 
 
Web Analytics