Sneak peek från Tokyo


Jag har inte glömt er, eller att jag borde blogga om resan till Japan- ja blogga överlag. Inga ursäkter, ni märker ju att jag inte skrivit på länge.. jag väntar på lite inspiration och tid. Men håll utkik! 
 
Här är i alla fall lite mobilfoton från de första dagarna i Tokyo: rolig shopping, Hello Kitty-kameror, gacha-maskiner, supersmå sojaflaskor, smala hus, dyr present-frukt och sushi-tillbehör. Idag är det exakt 2 månader sedan vi landade, helt galet! 
Hörs igen snart! 
 
-translation- 
I'll soon be back with more post from our trip to Japan, and blog posts in general. Here's a few photos from our first few days in Tokyo
 

1 Anonym:

skriven

Fiiina bilder! Längtar tillbaka när jag ser dem. Redan!! Skulle vilja ha en vuxensemester. Lyckades vare sig äta, se eller shoppa mer än en bråkdel av det jag ville :D Men jag är glad att jag fick ge de andra en smak av Japan. Ska bli roligt att läsa mer om er trip. /mmd.i.tokyo

Svar: Samma här! Tack så mycket, iphonen är ju inte den bästa- men ibland blir det den man fotar med ändå.. Ja, förstår det. Det är annorlunda att resa med barn såklart, men det verkar ändå (utan vet jag sett på bilderna) som ni haft en supertid i Japan! Hur hittade ni er lgh förresten, är det AirBnb?
Tokyoyo

2 Markus:

skriven

Hejsan!

Några jag känner ska åka till Tokyo den 2:a juli. Dom ska vara där i hela två veckor. Jag tänkte åka dit och överraska dom om jag kan fixa så jag kan ta ledigt en vecka. Hur mycket tror du jag skulle behöva i fickpengar under en vecka i Tokyo?

Svar: Hej Markus! Kul att du tänkt ta dig till Tokyo, det är min bästa stad! Ang. fickpengar så beror det helt på vad du har för budget, intressen, var du tänkt bo och hur mycket du vill/kan lägga på mat m.m.

- Boende kan du säkert få från 200-300 kr/natt om du bor på hostel. För businesshotell (mindre rum och ingen roomservice) får du nog åtminstone betala kring 700 kr/natt.

- Resor med tåg och tunnelbana i Tokyo är ganska dyrt, men beror på hur långt du åker och om du byter mellan de olika transportföretagen. Det finns rabattbiljetter, och de är ok i pris om du bara åker med ex. Tokyo Metro ELLER Toei Subway (ca . 50-80 kr/dag). Ofta är det dock byten som gäller, och då är ett Suica (Passmo-kort bra att ha och bara blippa när man går in/ut ur tunnelbanan. Det kostar normalt 12-30 kr att åka enkel väg.

- Mat i Tokyo finns i ALLA prisklasser. Men vi, som är intresserade av mat och älskar att äta ute, rärknar med minst 100:-/lunch 200:-/middag. Men du kan alltid få billiga luncher för 20-40 kr och middagar under en hundring. (läs mer här: http://tokyoyo.se/2014/november/ata-billigt-i-japan-2.html)

- Övrigt såsom inträden, shopping och liknande kan man lägga hur mycket som helst på, eller ingenting. Det finns supermycket att göra i Tokyo som är gratis- exempelvis besöka parker och tempel, fönstershoppa i ex Akihabara, se på utsikten över Tokyo i ex. Tokyo Metropolitan Government Office m.m.

Hoppas du fått en liten hint på hur mycket du kan behöva, det är svårt att räkna när man inte vet hur du tänk bo, äta och vad du tänkt hitta på i Tokyo. Man kan klara sig på relativt lite pengar om man planerar och snålar lite. ^__^)
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics