Heldag i Kamakura

 
Vår tredje dag i Japan tog vi tåget från Tokyo till Kamakura, ungefär en timme bort. Vi besökte Kamakura redan förra året, men eftersom vi inte fått nog av tempel och fina trädgårdar så blev det självklart en ny visit. Vi hann med att se en hel del, så vi börjar med en liten sammanfattning av hela dagen. 
 
 
För att vara ärlig så började vår dag i Kamakura med en stor besvikelse! Vi hade nämligen sett fram massor mot att få strosa under blommande sakura på dankazura (ett långt promenadstråk från helgedomen Tsurugaoka Hachimangū till stranden, kantat med sakuraträd). Men istället för rosa träd möttes vi av plåtstaket så långt ögat kunde nå, vi hade tydligen lyckats ta oss dit just när man bestämt sig för att rekonstruera hela gatan och det fanns inget att se! Förhoppningsvis ska det vara klart lagom till hanami 2016, så vi hade ju väldig otur med vår timing. Vi som kom efter blommningen förra året, fick inte se den i år heller.
 
 
Efter lite ledsna miner tog vi oss istället till en trädgård i närheten av Tsurugaoka Hachimangū. Där fick vi njuta av pioner under parasoll och en massa sakura. Eftersom vi anlände i Japan i slutet av sakurasäsongen fick vi inte bara se vackra rosa träd utan också gå omkring i härligt rosa blombladsregn!
 
 
På vägen mot nästa stopp tog vi oss in till shoppinggatan där vi både införskaffade och tittade på lite sötsaker. Sakuramochi, Totoro och en hel uppsjö av bonsaier.  
 
 
Hasederatemplet, som blev en favorit under förra resan, var mer välbesökt denna gång så vi fick trängas med en massa andra turister. Fortfarande ett favoritställe!
 
 
Vi avslutade dagen med att ta Enoden, ett litet tåg, ut till ön Enoshima. För att ta sig hela vägen ut till ön måste man dock ta bron, så vi promenerade över.
 
 
Väl framme klättrade vi uppför branta små gränder och gator och besökte Enoshima Jinja (helgedomar), en botanisk trädgård och utsiktstornet Enoshima sea candle
 
 
När det blivit mörkt tog vi oss tillbaka till fastlandet och for tillbaka till Tokyo för havsinspirerad middag med egengrillade skaldjur. 
 
Snart kommer fler inlägg med foton och info från de olika besöksmålen. (^__^)y
Kamakura 2014: del 1, del 2, del 3 
 
- translation - 
We visited Kamakura and got to see beautiful gardens, temples, shrines and the island Enoshima. (summary of the day in Kamakura, more post to come!)
 

1 Malin:

skriven

Åh, jag gillade verkligen Kamakura och speciellt Hasadera-templet. Grottorna i ena änden var väldigt mysiga och en överraskning :) Så mysigt ni ser ut att ha haft det! Trots de gömda sakura-träden..

2 FANTASYDINING-En blogg om temarestauranger och resor:

skriven

Jag skäms nästan för att berätta att vi inte tog oss dit den här gången heller! Det var inplanerat hela tiden men av någon anledning så hann vi inte med det. Antar att vi hade lite för kul på kvällarna och nätterna för att ta oss upp tidigt på morgonen. Det är lustigt det där. Hemma brukar jag nästan aldrig vara ute om nätterna men i Tokyo vaknar en annan version av mig själv fram. Kanske är det för att mitt rätta element kommer fram bland alla hundratals temarestauranger och knasiga barer. Dock så ska jag till Kamakura någon gång. Tokyo finns ju kvar och självklart ska vi tillbaka.

3 Jennie:

skriven

Tack att du orkar lägga ut så många bilder, det blir ett vilt frosseri!! :D

Svar: Hehe, tack! Kul att du uppskattar alla mina foton, det blir ju rätt många under resorna. ^__^)
Tokyoyo

4 Jeanette:

skriven

Rosa blomsterregn låter helt magiskt vackert!

Svar: Det är det verkligen också! ^__^)
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics