Eftermiddag i nördparadiset

 
Rapporteringen av Tokyo-resan fortsätter. Efter att vi spenderat förmiddagen under rosa sakuraträd i Naka-Meguro tog vi oss till Nakano Broadway, en galleria som liksom Akihabara är ett drömställe för alla intresserade av manga, anime, spel och japansk popkultur i allmänhet. Kai var där och shoppade redan 2010 men för mig var det första besöket.
 
 
Det fanns alltför mycket att titta på, vilket gjorde att både kameran och iPhonen fick vila nästan hela besöket, men några foton lyckades jag ändå ta. På Nakano Broadway trängs butiker som säljer manga, anime, merchandise och samlarfigurer. Där finns också retroaffärer, gacha-automater, cosplaystudior och allt möjligt som går att samla på eller nörda ner sig i. Ett paradis för otaku
 
Allt man som Japan-nörd inte kan få tag på utanför Japan finns här, ofta i överflöd. Och så länge det inte är en sällsynt utgåva eller ovanlig samlarfigur man är ute efter så behöver det inte heller vara särskilt dyrt. 
 
 
Vi gjorde inte så många inköp, men lyckades ändå spendera ett flertal timmar med att bara gå runt i butikerna och titta. 
 
 
När vi väl tog oss tillbaka mot Shinjuku var det redan mörkt. Vi tog en tur tillbaka till vårt hotell för middag på en izakaya i närheten, och sen var den dagen slut.
 
- translation-
We spent an afternoon in Nakano Broadway, a paradise for otaku and nerds. Manga, anime, cosplay and merchandise from Japan line the shops in this cool galleria. 
 

1 Ebi:

skriven

Älskar Nakano! Bodde faktiskt där förut!
Förutom manga och anime så är det en så skön stämning i området och mysigt är det också! :D

Svar: Ja, väldigt fint! Vi var inte runt så mycket i området dock. Vart bär det av i nya flytten då?
Tokyoyo

2 FANTASYDINING-En blogg om temarestauranger och resor:

skriven

Vi råkade komma hem med fyra stycken manga dockor från Akihabara. Skulle bara köpa en men sen vet jag inte vad som hände. Kul att ha i alla fall. Nu är vi också hemma från vår resa.

Svar: Hahahaha, råkade. Känner till fenomenet dock, svårt att välja och man vill ha typ allt! De senaste resorna har jag varit liiiite bättre på det, köper mest sånt vi behöver eller så. Men alltså, svårt att INTE göra av med allt man äger i Tokyo...
Härligt, hoppas ni haft det grymt! Har lite ledigt från jobb framöver så ska verkligen komma igång med min rapportering nu.
Tokyoyo

3 Amanda:

skriven

Så fina bilder, har alltid velat åka dit!!

Svar: Tack så mycket! Ja, Japan är underbart!
Tokyoyo

4 Dag Klingstedt:

skriven

Vi bodde i Nakano i fyra år. Fin gammal "shitamachi", dvs "gamla stan". Tyvärr har många fina gourmetställen som fanns 1987-1991 stängt pga ålder hos ägarna. Grym mat och miljö.. Det finns några ställen kvar....

Svar: Härligt! Hann inte utforska Nakano så mycket tyvärr, men gillar shitamachi överlag. Oj, ja 87 var jag bara 1 år och hade inte koll på Japan ^__^). Det är något spm jag verkligen älskar med Japan, de gamla traditionella ställena (eller lite äldre ställena i alla fall). Finns ju inte så mycket liknande i ex. Sverige alls.
Var bor ni numer?
Tokyoyo

5 Dag Klingstedt:

skriven

Numera bor vi i Mizonokuchi i Kawasaki, ungefär en kvart ut från Shibuya. Nära stan men ändå en god slant billigare och med väldigt praktiska kommunikationer till både Narita, Haneda och shinkansen.

Kommentera här:

Web Analytics