Yayoi Kusama - japansk konst i Danmark

 
För två helger sedan tog vi, tillsammans med Kais systrar, båten och sedan tåget till Humlebaek och Louisiana. Det var nämligen dags att gå på en konstutställning av japanskan Yayoi Kusama. Kanske känner ni till henne, även om ni inte vet vad hon heter- hennes konst är världskänd och prickar, pumpor och mönster finns representerade på museer och gallerier över hela världen.
 
 
Förutom de stora pumporna runt om i Japan hade jag kommit i kontakt med henne bland annat genom henne samarbeten med Louis Vuitton- med väskor och annat i "hennes" mönster (som också fanns att se i utställningen).  
 
 
Utställningen "In infinity" (eller i Uendeligheten, på danska) är en tillbakablick på Kusamas 60-åriga konstnärskap och det är första gången en liknande utställning visas i skandinavien! Jag hade läst på lite innan och förstått att man inte fick fotografera Louisianas specialutställningar, och lämnade därför kameran hemma, men när vi kom dit och alla andra fotade fick jag höra att det faktiskt var tillåtet. Så det vara bara att göra det bästa jag kunde med min iPhones kamera. 
 
 
Jag tyckte att utställningen, som upptog mycket större yta än jag räknat med (och hoppats på), var riktigt riktigt bra! Louisiana visade så många verk, inte bara ett eller två per tema. Det fanns ett flertal spegelrum att gå in i för att verkligen uppleva konsten i "oändlighet", riktigt coola upplevelser och det bästa med utställningen enligt mig. Det var väldigt mycket folk, men fanns så mycket att se så det var inte alltför störande.
(mina foton representerar bara en liten del av utställningen, det fanns mycket mer och de flesta av verken gör sig verkligen inte rättvisa på bild, exempelvis spegelrummen här ovan).
 
 
Att gå in på Louisiana (Danmark) kostar DKK 115 (eller DKK 100 om du kan uppvisa student-id, exempelvis mecenat). Jag kan inte nog rekommendera denna utställning, och i och med att det är en återblick på Kusamas konstnärskap och att många av verken visas för första gången så är det verkligen värt att passa på. Utställningen visas till 24:e januari, men vad jag läser mig till kommer den senare att visas på Moderna i Stockholm. Mer info på louisiana.dk 
 
- translation -
Last weekend we took a trip to Denmark and visited Louisiana Museum of Modern Art to se an awesome exhibition by Japanese artist Yayoi Kusama. 
 

1 Frida's Friday:

skriven

Var också där ganska nyss. Helt klart en upplevelse :)

Svar: Ja, visst var det?! Väldigt fint!
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics