Dag 5 - Tokyo april 2015

Så var det äntligen dax för mig att få ändan ur vagnen och uppdatera med lite inlägg från Japan 2015
 
Vår femte dag bjöd återigen på regn, men fina utsmyckade bänkar i tunnelbanan får en alltid på bättre humör. Kai hade ett viktigt möte i Yūrakuchō, så vi tog oss dit och jag fick snällt promenera runt i området medan han var iväg på sitt. Ensam i regnet betydde dock att jag hade lite problem med att bära allt, så det blev mest mobilfoton till en början.. hoppas att ni står ut. 
 
 
Två av mina favoritaffärer, Muji (som ju har ett mini-sortiment på större Åhlénsvaruhus i Sverige) och Bic Camera- en av de största elektronikkedjorna. I väntan på att affärerna skulle öppna hittade jag bland annat en väldigt söt koreansk restaurang, med en super-gris på skyltarna! Skulle tro att de serverar fläskkött. ^__^)
 
 
När Kai sen mötte upp mig tog vi oss till en kinesisk restaurang som vi faktiskt besökte redan 2014 (men jag var så himla jetlaggad då, och kunde inte riktigt njuta av maten tyvärr). Det här är för övrigt en av mina favoriträtter på kinesiska ställen: bambuskott, grön paprika och strimlat fläskkött. Såklart får man ris, soppa och pickles till! 
 
 
Efter utomordentligt smarrig lunch tog vi en liten shoppingtur i området, innan det bar av till Akihabara
 
 
Där blev det mest fönstershopping (i alla fall för mig) och spel på arkad. Helt vansinnigt dyr manga, specialutgåvor av spel och annat exklusivt går att hitta. (¥250,000 som mangan här ovan kostar, är ungefär 18 500:-) Och så klart finns också spelkonsoler och annat som är dyrt och svårt att hitta i Europa. 
 
 
Just Akihabara är så väldigt fint när det skymmer, alla superfärgglada neonskyltar och ljus över hela huvudgatan. 
 
 
Efter ett stopp på vårt hotell, med avlämnande av påsar med diverse inköp och arkadvinster tog vi en promenad på jakt efter sushi.
 
 
Inte alls långt från vårt hotel i Higashi-Shinjuku hittade vi (liksom förra året) en sushi-restaurang som kom att bli ett favoritställe. Allra helst sitter vi såklart såhär vid disken, eftersom man då beställer direkt av sushikocken och har underhållning (i form av att man få se dem tillreda all mat) mitt framför ögonen. 
 
 
Det är ju för övrigt mitt tips till er som planerar att någon gång äta sushi i Japan, sitt vid disken och beställ direkt av kockarna! På en hel del ställen finns dessutom engelsk meny att låna om man behöver. 
 
 
Förutom sushi serveras ofta olika former av tillredd fisk, tempura (japanskt friterat), soppa och liknande. Kai testade nåt friterat som han gillade. 
 
 
Efter alldeles för många bitar tonfisknigiri (ni kan se lite av priserna här ovan- ¥100 är ca 7 kr) så gick vi tillbaka till hotellet och peppade inför nästa dag i Tokyo
 
- translation -
We spent our fifth day in Japan strolling around in Yūrakuchō, shopping and playing at the arcade in Akihabara and eating way to much delicious sushi at a place near our hotel. 
 

1 Amanda:

skriven

Åååh, vill också till Japan!

Svar: Åh, går du chansen så åk! Det är världens bästa.
Tokyoyo

2 Karolina :

skriven

Äter din sambo fisk? Har fått för mig att han var veg? Eller kanske är ute och cyklar? :) Drömmer så om Japan! Men verkar lite svårt om man är vegan?

Svar: Ja, som vegan kan det bli lite svårt om man inte lagar all mat själv. I Japan baseras mycket på dashi- dvs buljong som nästan alltid innehåller fisk. Kan man inte japanska kan det vara svårt att få rätt, men det finns också vegansk mat exempelvis såkallad "tempelmat" som äts av buddhistmunkar (men det serveras inte på "vanliga" restauranger). Det är nog lättare nu än för några år sen. Är inte själv nån expert på detta tyvärr, brukar ha fullt upp med att fokusera på att få glutenfri mat.
Det stämmer att han är vegetarian, men pga. svårigheterna att få helt veg i Japan har han valt att ibland äta fisk när vi är där.
Kul att du drömmer om Japan, förstår det som att du är vegan. Jag skulle googla runt lite, vet att det bla. finns facebookgrupper om "veg/vegan i Japan" och andra som har bättre koll, det är ju inte omöjlig att äta veganskt men kan bli lite krävande. Finns ex. översättningskort som man kan använda, där det står vad man äter och inte äter.

Har du fler frågor ska jag försöka hjälpa till. Lycka till!
Tokyoyo

3 Patrik at Brass&Gold | En inredningsblogg på Hannas Room:

skriven

Så skoj med Japan! Jag har aldrig varit där men skulle gärna vilja åka dit någon gång!

Svar: Finns nog på mångas önskelista, åk om du får chansen. Japan är underbart!
Tokyoyo

4 Malin:

skriven

så roligt att få lite reseinspiration! :)

Kommentera här:

Web Analytics