Flyg, sakura och middag i Tokyo

 
Vi landade i Japan den 4:e april, för hela tre veckor sedan och första dagen tog vi det ganska lugnt. Jag var lite jetlaggad, så efter att tagit Narita Express in till Tokyo och lämnat av väskorna på hotellet promenerade vi runt lite i Shinjuku och tog kaitenzushi till lunch. Sedan tog vi oss tillbaka till hotellet i Higashi-Shinjuku, checkade in och så powernappade jag där i en timme.
 
 
Vi hann se en del sakura på vår promenad, en syn som jag längtat efter så himla mycket! Som tur är finns det senblommande träd och sorter så än fanns det mycket blommor att se, bland annat vid en helgedom inte allt långt från hotellet.
 
Vid 16 mötte vi upp en av våra japanska vänner som planerat ett besök i Shinjuku Gyoen, men vi kom dit precis vid stängning så istället tog vi en snabb fika innan det blev middag på en väldigt mysig, traditionell izakaya. Mori, vår japanske vän (i den grå tröjan), hade med sig en barndomskompis som i sin tur tagit med en väninna så det blev en härlig kväll med konversationer på en blandning av japanska och engelska. Bra övning för alla inblandade.  
 
 
Det var superlyxigt att ha tre guider som beställde och tipsade om vad vi skulle äta, och också kunde fråga och förstå allt som ägaren berättade. Vi åt bland annat någon typ av mussla och sakura-picklad blomkål, grymt god sashimi (rå fisk), kyckling, grillad fisk och grillad mentaiko (starkt kryddad torskrom). Såklart bjöds det också en soppa, en vanlig japansk sidorätt oavsett vad man äter till, just denna var en klar fiskbuljong med några perfekt tillagade fiskbitar i. Mmmm!
 
Allt var supergott (ok, mentaiko var inte riktigt min grej. Det smakade ungefär som kryddstark kalles kaviar) och så fick jag också prova en yoghurt-sake. Det var en väldigt speciell smak, lite som jäst tunn yoghurt, men kul att prova något helt nytt!
 
 
Vi avslutade kvällen med lite arkadspel i Shinjuku och så hjälptes vi alla åt att vinna en stor figur i en ufo-catcher, som vi fick ta med oss hem. Det var en supertrevlig första eftermiddag och kväll i Tokyo, alldeles lagom för oss som var trötta och jetlaggade och kul att få lite nya bekantskaper redan första kvällen! 
 
(några foton tagna med min alldeles för dåliga iPhone, men det får vi leva med)
 
- translation - 
Our first day in Tokyo. Sushi for lunch, a walk in Shinjuku and an awesome dinner at an traditional izakaya with some Japanese friends.
 

1 Daniella 🌙:

skriven

tycker det ser sa himla magiskt ut!

Svar: Visst gör det! ^__^)
Tokyoyo

2 Elina:

skriven

Japan är så himla fascinerande!

3 Malin:

skriven

Så mysigt det låter :) Och att ha sällskap av någon (några) från stan är ju alldeles perfekt!

4 Ida Zander:

skriven

Åh , vill också åka dit!

sv: Åh tack så himla mycket ! Tröjan är från weekday, otroligt snygg!
Kram!

Svar: Tack för svar. Och kul att du tittade in här
Tokyoyo

5 Julia Müller-Sandvik:

skriven

det ser uunderbart ut, verkligen!!

6 Sandra Lundin:

skriven

Så himla häftigt att få ta del av japan genom din blogg :) Men jag måste säga att den första bilden var helt sjukt magisk!

Svar: Tack! (fotad med min gamla iPhone 4s, hehe)Så kul att du tycker det, Japan är bäst! ^__^)
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics