Shinkansen till Osaka

 
 
Innan vi tog Shinkansen, Japans snabbtåg, från Tokyo till Osaka var vi ju tvungna att köpa med oss lite ekiben. Ekiben är bentolådor som man köper ombord på tåget eller från någon av de små butikerna som finns på stationerna. (eki = station,  bento = matlåda)
 
 
Kai med all packning, och en liten tågstäderska i piffig rosa uniform. 
 
 
Det finns en massa olika typer av bento att välja på, exempelvis yakiniku, tempura, unagi (ål) eller små smakbitar av en massa olika rätter (tex. nr 13 på fotot). I princip allt serveras på ris och dryckesvalen är ofta kallt grönt te eller öl. 
 
 
 
 
Jag tog yakiniku med lite tamago (ägg) och andra tillbehör och grönt te såklart. Så himla gott! 
 
 
 
Tågen ser mer ut som flygplan och dessutom kan alla säten vändas, så att passagerarna alltid sitter åt rätt håll eller att stora sällskap ska kunna fixa "kupé-känsla". Konduktörerna bugar och hälsar när de går in och ut ur vagnarna och självklart går det att köpa mat, dryck, snacks, tidningar m.m. från en liten vagn som körs runt i tåget. Bäst av allt är att priset inte är hutlöst, som ofta är fallet på tåg och flyg i Sverige, utan helt "vanliga" priser. 
 
 
Utsikten är oftast helt otroligt fin, men det är svårt att fota då tåget kör riktigt fort! 
 
Att åka med Shinkansen kostar en del, men är en kul upplevelse och går väldigt snabbt! Att åka från Tokyo till Osaka tog oss ca 3 timmar, vilket är rikgit snabbt med tanke på hur långt det är. Ska man resa runt mycket så är ett tips att köpa ett Japan Rail Pass innan man åker (går inte att köpa när man väl landat i Japan), vi köpte dock inte det då det inte skulle vara lönt för oss. 
 

1 Freedomtravel:

skriven

Intressant att läsa om tåget! Och matlådorna ser ju så himla fina ut! Såna matlådor skulle jag vilja kunna köpa här..

Svar: Eller hur?! Här finns aldrig nåt bra tycker jag, i alla fall inte dör mig som inte tål mackor eller pastasallad (som ändå inte är nån höjdare).
Johanna

2 Tokyo-Kitsune:

skriven

Man får verkligen vad man betalar för när man åker Shinkansen, service, enkelhet och avslappning! Och bästa bonusen den sträckan ni åkte är ju såklart att man kan se Mt Fuji :)

// Emelie

Kommentera här:

Web Analytics