Khoki sushi

I förra veckan blev det som sagt ett besök på Khoki Sushi för lite efterlängtad kaitenzushi (dvs. sushi från 'rullband'). Khoki Sushi är ett av två ställen i Göteborg som har kaitenzushi (vad jag vet).

 

 

Liksom på Haiku Sushi Lounge så är det 'fasta' priser för ungefär 4-7 tallrikar (8-14 bitar) som är snäppet dyrare än annan sushi i stan. Vi tryckte i oss 12 bitar var (6 tallrikar) vilket kostade 89:- under lunch-tid och då ingick även misosoppa. Helt ok pris, och sushin var god även om riset var lite smaklöst. Förutom nigiri och maki fanns också kimchi, lax-sashimi, wakame-goma (sjögrässallad) att plocka från bandet.

 

Vi nöjde oss med bitarna som kom ut på bandet, men det gick också bra att önska och beställa andra bitar. Misosoppan var god och personalen väldigt trevlig.

 

 

 

Väldigt god vegetarisk uramaki (inside-out) med massa fyllning. Det vegetariska utbudet var helt ok, och personalen var mycket snabba på att fixa olika tallrikar till Kai. Även variationen på de 'vanliga' bitarna var bra.

 

 

 

Lax och någon typ av vitfisk med topping, gott! Det blir dock inte lika många tallrikar som i Tokyo, där det är mycket billligare med kaitenzushi.

 

 

 

Jag tyckte att Khoki Sushi påminde mer om kaitenzushi-ställen i Japan (jämfört med Haiku), lite mer avslappnat och faktiskt skönt att sitta lite vid sidan av personalen. Det blir absolut fler besök!

 

Läs min recension på sushikartan här.

Web Analytics