Öppettider i Tokyo

I Tokyo kan man få i princip vad som helst, oavsett tid på dygnet. Kombinis (convenient stores) är öppna dygnet runt och du kan få take-out av alla de slag även kl. 04.00. Även i vår lilla 'förort' Shin Matsudo är vissa ställen alltid öppna, som 7/11 och ett väldigt trevlig bento-ställe. En sûpâ (dvs. supermarket) är till och öppen till 26...

Här handlar vi, om 26:00 står för 02:00 är oklart, men de har haft öppet efter kl. 01.

 

Det man dock inte kan göra dygnet runt här är att ta sig hem. Tunnelbanan slutar nämligen att gå kring kl. 24. Detta är något som vi tycker är helt ofattbart då de flesta småstäder i Sverige har bussar som går fram till 24. Man kan ju tänka sig att det, som i Sverige, skulle vara bättre kommunikationer (tidsmässigt) under helgkvällar, men Nej- då slutar tunnelbanan att gå ännu tidigare... visst man kan ta taxi, men för att ta oss hem från centrala Tokyo får vi punga ut minst 10 000 yen (Motsvarande 850:-) och det gör vi inte igen. (Ja, det har hänt en gång)

 

Missar man sista tåget får man försöka hitta något internet/manga-cafe eller ett kapselhotell.. om man inte, som vi gjort ett par gånger, bestämt sig för att klubba fram tills första tåget går (kring kl. 05).

 

//Johanna & Kai

Web Analytics