Sushi-kvällen.

Eftersom jag var så dålig att uppdatera bloggen under min Piteå-vistelse så har jag inte hunnit med bilderna från vår härliga sushi-kväll. Det blev en riktigt lyckad middag då syster och Isa också fick lära sig att laga sushi. Det blev många goda maki-rullar och en hel del lax- och avokado-nigiri. Kanske ska tillägga att systerdöttrarna 4 och 1,8 år gamla också tryckte i sig en massa bitar! Det ska ju börjas tidigt..

Makizushi på gång.

 

 

Jag älskar ju, som säkert redan framkommit, sushi. Såklart att äta men också att göra själv. Även om det är lite trixigt och man behöver ha rätt ingredienser så är det värt att testa! Sushin vi gjorde i Piteå gick dessutom oväntat snabbt, så jag tror att jag börjar få in lite fart nu också.*

 

Makizushi med olika fyllningar.

 

Nigirizushi.

 

Längtar nu oerhört mycket till Japan, bara lite mer än en månad tills vi åker! Ska bli så spännande att få äta 'riktig' japansk mat. De flesta 'japanska' restauranger i Sverige (i alla fall Göteborg) drivs ju av kineser eller koreaner, så det är ju inte riktigt äkta japanskt.. dessutom lär det ju vara enormt stor skillnad på det som finns där och den 'Europa-inriktade' maten som finns här.

 

いただきます (Itadakimasu = Smaklig måltid)

 

Web Analytics