Instagram!

Som ni vet bloggar jag inte varje dag (nehe, surprise?!) men på instagram är jag mer aktiv. Där kan ni följa mitt konto: @kjforsberg, där jag delar med mig av mitt vardagsliv här i Utsunomiya och Japan, och annat personligt. (mestadels fotat med min iPhone) 
 Slottet i Matsumoto, december 2016
 
Sedan i fredags har jag också ett nytt konto, med resefoton från Japan. Där lägger jag upp mina foton från olika platser i Japan, och olika tillfällen/tillställningar. (i princip bara fotat med DSLR, så förhoppningsvis bättre kvalitet). Lite som ett snabbt blogginlägg, med bättre foton men utan längre texter (som jag ju publicerar här på bloggen). Jag hoppas att ni vill följa mig där med: @tokyoyo.se
 
Skymning vid Hanazono-helgedomen, Shinjuku, april 2016
 
- translation -
I don´t post blog post too often but I'm quite active on instagram.
I've got a new instagram account, dedicated to DSLR photos from my travels in Japan: @tokyoyo.se. I also still use my "old", more personal account where I share my everyday life: @kjforsberg  (mostly photos taken with my iPhone). Please follow me if you wish to see more photos from Tokyo and Japan, and if you wish to follow my life here in Japan
 

Tokyo i blom

 
I helgen besökte vi Tokyo, bodde på fint hotell och firade vår ettåriga bröllopsdag. Vädret var jättehärligt med strålande sol och "skönt" bitande kyla. Vi besökte två av Tokyos äldre trädgårdar från Edo-perioden som låg i närheten av vårt hotell. Hama-Rikyu Teien, som vi besökt tidigare, och Kyu-Shiba-Rikyu Teien. Där fick vi se att plommonblommorna (ume på japanska) redan börjat slå ut. 
 
 
Ume-säsongen (i alla fall kring Tokyo) brukar börja tidigt i februari, lagom till att den eventuella snön smälter. Blommande ume ses som ett tecken på att vintern är slut och att våren är på väg. Blommorna finns, liksom sakura (körsbärsblom), i vitt och olika rosa nyanser och blommar på bar kvist.  
 
Vi var relativ ensamma i båda parkerna, men vi träffade på ett par i kimono, som fotograferades med de rosa blommorna som bakgrund. Hur fin är inte hennes kimono bland blommorna?!
 
 
Min favoritsäsong i Japan är våren och hanami- när sakura (körsbärsblom) blommar, men jag tycker faktiskt att ume är en vackrare blomma. Perfekt runda små knubbiga blommor på mörka kvistar, kolla bara in dessa illustrationer av ume. Så vackert! Här kan du läsa mer om japansk ume. 

Vad tycker ni? Visst är det magiskt vackert?!
 
Edit. Tydligen blommar det redan massor i Atami, Shizuoka prefekturen. Området är känt för tidig bloming av både ume och sakura, men i år är den extra tidig och det finns redan sakura i full blom! Titta på (och läs mer om) sakura i januari här
 
- translation -
The Japanese plum blossoms (ume) has started to bloom. So pretty!
 

Tillbaka i Japan

Som jag skrev i mitt "nyårsinlägg" spenderade vi jul och nyår hemma i Sverige, 17 dagar att umgås med familjerna och äta alltför mycket fetaost och frossa i billig frukt. Julen och mellandagarna firade vi på Öland med Kais familj och nyår och de första dagarna på 2017 hängde vi i Norrköping med min familj och mina systerbarn.
 
Det var supermysigt att vara hemma, men sen snart två veckor (?! oj så fort tiden går!) är vi tillbaka i Japan och Utsunomiya igen. I förrgår var det exakt 9 månader sen vi landade och på måndag firar vi vår första bröllopsdag. <3
 
 
Den första veckan hemma var väldigt jobbig, med riktigt kraftg jetlag. Jag brukar normalt kunna sova ok, men den här gången låg vi båda vakna genom nästan hela nätterna.. Nu är vi dock tillbaka på banan, har börjat jobba och kommit in i rutinerna igen. 
 
Jag har redan hunnit med att äta sushi 3 gånger i alla fall, trots att mitt bästa ställe stängde igen i höstas, vilket verkligen är en fördel med att bo i Japan.
 
 <3 sushi <3
 
 
Det är superkallt, i alla fall inomhus, och vi vandrar runt i vår lägenhet i tofflor och tjocka tröjor. Om solen lyser blir det varmt inne, och i annat fall kan man värma sig genom att köpa varm misosoppa ur dryckesautomaterna eller gå på yakiniku-restaurang och grilla sin egen mat. 
 
Förutom avsakanden av snö och gröna blad så har Utsunomiya åtminstone visat sig från en väldigt fin sida, med ganska mycket sol. Vi har också upptäckt att på klara dagar ser vi Mount Fuji från vår lägenhet! (dock väldigt svårt att fota)
 
 
Jag försöker passa på att promenera när solen är framme, vilket funkar ganska bra de dagar jag inte jobbar. Nu ska jag bara se till att få lite bättre rutin på mina dagar, så att jag hinner göra lite mer även de dagar jag jobbar. 
 
I eftermiddag tagr vi tåget till Tokyo för att bo på ett lyxigt hotell, bada, äta och dricka gott och fira vår bröllopsdag i förskott. 
 
- translation -
Back in Japan after 17 days in Sweden, over Christmas and New Years. So far I've suffered from jetlag, eaten a lot of sushi, walked around in the sun and started work again. 
 
Web Analytics