Chuzenjiko, hiking i Japan

 
Något vi inte gjort som turister i Japan, utan provade på första gången som bofasta här, är att vandra. Vi blev medbjudna på hajk utanför Nikko, av Kais kollegor, i början av juni. Det var verkligen en upplevelse! Så när Mattias och Louise var här ville vi ta med dem ut i den Japanska naturen och därför tog vi oss till samma ställe ett par veckor senare. Såklart fick kameran följa med!
 
 
Vi klädde oss i våra mest hajkiga kläder och packade in oss i bilen. Sen körde Kai oss knappa timmen till Nikko, och sedan förbi upp längs slingriga bergsvägar mot vårt mål- Chuzenjiko. På vägen stannade vi vid Akechidaira-platån för att kolla in utsikten.
 
 
Skönt att få träcka på benen lite och kolla in utsikten. Kai och Mattias passade på att ta en linbanetur upp till en utkiksplats. Hej hej! Jag och Louise åt choklad-mochi med Nikkotema. 
 
 
Området kring Nikko är väldigt populärt för vandring, där finns många leder, vattenfall, berg och Chuzenji-sjön (Chuzenjiko) som vi vandrade längs. 
 
 
Eftersom vi varit här innan visste vi att leden vi tänkt gå inte var särskilt svår eller jobbig, så vandliga gympaskor och lite oömma kläder funkade fint. Med en massa myggmedel, lite solcreme och varsin ryggsäck med dricka och matsäck (från en conbini) var vi redo att börja vandra.
 
 
Upp och ner, på stigar och uppför trappor. Vi mötte ett par andra hajkare på vägen, men då vi var där rätt sent på dagen så var vi relativ ensamma.  
 
 
Efter ett litet tag kom vi upp på en höjd och kunde stanna till och se ut över Chuzenji-sjön som ligger helt otroligt vackert mellan bergen!
 
Sedan klättrade vi neråt igen, ner mot sjön. 
 
 
Efter lite mer vandring kom vi fram hit, till nån slags blå lagun med galet turkost vatten och sandstrand. Vi var rätt sugna på att hoppa i och bada, men vi stannade bara för att titta och ta några foton. Vi vet fortfarande inte om det är tillåtet (Chuzenjiko är ett naturreservat och Kais japanska kollegor var osäkra på om man fick bada).
 
 
En liten bit längre på vandringsleden var det mycket planare mark och hela tiden små öppningar i skogen där man möttes av helt underbara vyer.
 
 
Framme vid vårt mål och dags för matsäck! Vi var helt ensamma (tillskillnad från förra gången, var vi här ganska sent på dagen och de flesta andra hajkare var redan påväg tillbaka). Denna utsikten! Vi lyssnade på musik och kalasade på onigiri, frukt och lite choklad och njöt av omgivningen. Jag kan fortfarande inte se mig mätt på den här utsikten, berget Nantai och sjön! 
 
 
Efter lite mer utforskande tog vi oss tillbaka samma väg. I området varnar de för björnar, så vi var lite oroliga av att gå omkring helt själva på berget (utan numera införskaffad björnklocka). På vägen tillbaka var fåglarna mycket mer livliga och vi stötte på en grupp rådjur som skrek rakt ut när de såg oss komma. Vi kunde också höra några väldigt konstiga läten som vi inte ville veta källan till (vet fortfarande inte, kanske var det apor?).
 
Väl tillbaka vid bilen och bredvid vägen tillbaka hem såg vi flera apor som vågat sig fram, så coolt! Naturen är ju ändå inte helt olik naturen i Sverige (om än mer bergig och lagunig) så det känns så konstigt att det finns vilda apor här! 
 
 
På vägen tillbaka genom Nikko körde vi förbi den kända röda bron. Vi var trötta men nöjda med en heldag ute i den japanska naturen, och redo för ytterligare några dagar i stan.
 
Nikko ligger ca 13 mil från Tokyo och Chuzenjiko ligger ytterligare 30-45 minuter bort. Enklast är såklart att ha en bil, men det går bra att ta sig till Nikko med tåg och sedan vidare till Chuzenjiko med buss. Här finns mer info om hur man tar sig dit.
 
- translation -
This summer was the first time we've spent hiking in Japan. We brought our friends to Lake Chuzenji for a day of beautiful views and walking in the mountain forrest. On the way back we saw monkies!
 

Mammorna har landat i Japan!

I går landade våra mammor i Japan! Efter lite krångel med införskaffandet av tåg-pass (lång kö och stessigt!) tog de bussen till Utusnomiya. Jag hade planerat att stå och vänta när bussen kom fram, men de rullade in nästan en kvart för tidigt och jag hade inte hunnit fram. Men men, glada blev vi av att ses oavsett.
 
 
Efter lite sen lunch i lägenheten tog vi en lång promenad runt i Utsunomiya, kollade in ett tempel och en helgedom, stadens (enda) department store, floden och så lite "sightseeing" inne på mataffären när vi handlade lite förnödigheter. Vi avslutade med en mysig välkomstmiddag när Kai kommit hem från jobbet, och sedan ganska tidig sänggång.
 
 
Idag har vi fortsatt att promenera Utsunomiya runt. Vi hann med några mindre tempel och helgedomar, Utsunomiya Tower (med utsikt över hela stan), sushi och udonnudlar till lunch på kaitenzushi, lite shopping och fika. Tur för mig och min Mami att även svärmor gillar sushi (vilket vi inte hade koll på att hon faktiskt gör)! På vägen mellan några tempel fick vi även med oss två extra turister som följde efter oss på vår lilla "guidade tur". Jag tog det som en komplimang, och kunde inte låta bli att ta ett foto (uppe till höger, haha).  
 
 
Imorgon tar vi snabbtåget- Shinkansen, till Tokyo för fyra dagar i världens bästa stad. På kvällen möter Kai upp oss, så får vi en långhelg tillsammans allihopa. 

Mer foton på min instagram: kjforsberg, där vi kör hashtagen #mammornaijapan
 
- translation -
Yesterday our mothers arrived in Japan! We've been exploring Utsunomiya these past two days and tomorrow we're taking the Shinkansen (bullet train) to Tokyo for four days in my favourite city!
 

På väg mot Japan!

I dag, om ett par timmar, påbörjar min mami och Kais mamma sin resa mot Narita! De kommer fram först imorgon och det ska bli så mysigt att ses och framförallt visa dem vårt älskade Japan
 
 
De bokade resan redan i mars, innan vi flyttat. När de hittade billiga flygbiljetter (3990:- t/r) kunde de inte låta bli, vilket vi såklart är jätteglada för! Min mami stannar i 9 dagar och Kais mamma blir kvar ytterligare 9 dagar och vi har planerat att visa dem runt i Ustunomiya, en 4-dagarshelg i Tokyo, besök i Nikko m.m. Som ni förstår så ser jag fram emot imorgon (och resten av tiden de är här) jättemycket! 
 
Jag och min tokiga mami äter sushi!
 
Jag har lite smågrejer att fixa med innan de kommer, så som det alltid är när man ska få besök, och i eftermiddag ska jag iväg och jobba som engelsklärare igen innan jag har lite långledigt. 
 
 
Jag har ett par inlägg som är redo för publicering, i och med att jag inte kommer vilja sitta framför datorn särskilt mycket när de är här. Åh, jag ser så mycket fram emot att få bjuda min mami på "äkta" japansk sushi, visa dem Tokyo och Nikko och bara umgås med våra mammor.  Har vi tur får vi se en del höstfärger (koyo) också. 
 
- translation -
Tomorrow my mother and mother-in-law is coming to Japan! We're goin to spend 4 days in Tokyo, visit Nikko and hang around in Utsunomiya, eating sushi among other things. I'm so looking forward to it!
 
Web Analytics