Känslan just nu...

Hej på er!
I lördags gick vi upp tidigt för att vinka hejdå till Kais mamma, som skulle tillbaka till Sverige efter nästan 3 veckor i Japan. Resten av dagen tog vi det lugnt och uträttade några ärenden. I söndags gick vi upp ännu tidigare (hej 03.40!) för att Kai skulle ta flygbussen till Narita sen vidare på jobbresa till Kina. Söndagen spenderade jag sen på möte om ett bilderboksevent som jag ska delta i, i slutet av november. 

Igår tog jag mig i kragen och städade och fixade i lägenheten innan det var dags för jobb på engelskaskolan under eftermiddag och kväll. Idag har jag fortsatt städa lite (hallå, man ser ju inte allt damm när det inte är soligt ute!) och nu sitter jag på ett café och försöker sålla bland alla foton som jag tagit under mammornas besök här. Om en timme tar jag bussen till skolan för 5 lektioner i engelska igen. 
 
 
Det är redan 15:e november (oj, det var ju nyss sommar här i Japan) och vädret pendlar från iskallt ena dagen (vi snackar underställ och vantar) till soligt och nästan 20 grader andra dagen. Det var så himla mysigt att ha mammorna på besök, men just då var vi som i en bubbla med bara turistande, och guidande phew! Nu när de åkt tillbaka hem så känner jag mig helt tom, vad gjorde jag om dagarna innan de kom? Nu har vi varit här i snart 7 månader, och våren och sommaren har övergått i höst. Som tur är riktigt tjusig höst (foton från en dag i Nikko, med mammorna), kolla in färgerna liksom! Men ändå, var har tiden tagit vägen? Här är det redan pyntat med julsaker och ljusslingor, var och varannan butik spelar julmusik men jag har fortfarande inte använt klart mina sommarkläder. 
 
Imorgon blir det lite paus, då ska jag på bio med en bekant och bara ha en ledig dag. Sedan jobb på torsdag, fri fredag och så troligtvis till Tokyo för att möta upp hemvändande Kai och en vän. Och så var den här veckan redan slut, fastän det bara är tisdag...
 
- translation -
I feel exhausted after being a guide and tourist for 3 weeks, together with our moms. Kai is in China and I will work a lot in November. Autumn is beautiful but weird in Japan, and soon it's already Christmas. I feel confused..
 

Taco rice

 
Som svensk kan jag ju inte säga annat än att jag älskar tacos (ja, svensk-tacos)! Men tacos är också populärt i vissa delar av Japan, närmare bestämt på Okinawa.
 
Tacos introducerade på Okinawa i och med att det där fanns (och fortfarande finns) en Amerikansk militärbas. och I mitten av 80-talet bvlev taco rice en populär japansk verison. Taco rice är vad det låter som, tacos på ris. Det vill säga texmex-kryddad färs och grönsaker på en bädd av ris.
 
När tacosuget blev för stort så provade jag att fixa till en egen version med kokt japanskt ris, sallad, egenkryddad sojafärs (medtagen från Sverige), tomat, avokado, majs, ost, salsa och nachos. Lite citronsaft över är också ett tips. Superenkelt, men en lyx för oss i Japan eftersom att grönsaker, tacokrydda och salsa är ganska dyrt. 
 
Det blev så himla gott! Matigare än en "vanlig" tacotallrik och väldigt smarrigt.
 
- translation -
Japanese taco rice, tex mex flavoured mince and vegetables on a bed of rice. Super yummy!
 
Web Analytics