Ashikaga Flower Park

Hallå och hej! Här kommer ett inlägg från förra månaden, då vi hade våra fina vänner Mattias och Louise på besök här i Japan. Eftersom att Kai jobbade under vardagarna så gjorde vi tre lite utflykter på egen hand, inte alltför långt från Utsunomiya. 
 
 
En av de första dagarna på deras resa hoppade vi på tåget och for till Ashikaga, ungefär en timme bort. Där ligger nämligen Ashikaga Flower Park, en stor blomträdgård som är ett av Japans bästa ställen att njuta av blåregn
 
 
Tyvärr var det för sent på säsongen för att vi skulle få uppleva överflödet av desa blå, vita och rosa blommor, men å andra sidan hade vi parken nästan helt för oss själva och slapp betala högsäsongspris på inträdet. Här ovanför kan ni se två av blåregns-"taken" som nu bara bestod av gröna blad. 
 
 
Istället var det ju regnperiod och säsong för Hortensia och Iris. Även rosorna blommade för fullt och doftade underbart, och vi fick låna fina paraplyer.
 
 
Jag fick också vara med på ett hörn, hej hej! Tre blå parkbesökare. 
 
 
Vi blev snabbt hungriga och tog oss till parkrestaurangen för lite lunch. Maten i Japan är oftast så vacker och fint presenterad, kolla den knallrosa lotusroten på övre bilden liksom. (^__^)
 
 
Louise är florist och fotade, om möjligt, än mer än mig. Trots att vädret var ganska tråkigt- dimmigt och regnigt så fanns det fina blommor och vyer att fota överallt. 
 
 
Parken var inte jättestor, vilket passade oss perfekt för då kunde vi utforska hela området trots att vi kom dit lite senare på dagen- lagom till lunchtid. Inträdet till Ahikaga Flower Park varierar mellan ¥300-¥1700 (ca 25-130:-) beroende på säsong och hur vacker parken är. Vi betalade bara ¥500 (vilket var det lägsta priset under maj-juni), under högsäsongen- när blåregnet blommar, kostar det ¥900-¥1700 i inträde. 
 
 
Dessa tjusiga matchade för övrligt de blå blommorna väldigt bra! Jag planerar att försöka åka hit igen, nästa vår när blåregnet blommar såklart. Även under "lågsäsong" var det värt besöket, men jag kan tänka mig att det är helt otroligt vackert i maj. 
 
- translation -
A month ago, when our friends was visiting us here in Japan, we visited the beautiful Ashikaga Flower Park.  
 

Hej från sjukstugan!

Efter 10 dagar med intensivt turistande och guidande här i Japan lyckades jag såklart bli sjuk precis när våra vänner åkt hem. Nu har det gått en vecka och jag är fortfarande inte helt bra, men oj så himla kul vi hade det och så himla fint att få vänner på besök!
 
Under våra dagar tillsammans hann vi med 4 dagar i Tokyo, en dag i Kamakura, en dag vid Chuzenji-sjön i Nikko, en dag i Ashikaga och 4 dagar i Utsunomiya. Tror jag lyckades fota nästan 1000 bilder, som jag nu äntligen börjat gå igenom. Så nu följer några inlägg från deras vistelse i Japan. (Jag ska bara ta tag i lite tråkiga försäkringsgrejer och resebokningar först.) 
 
Här får ni 6 foton som representerar våra 10 dagar tillsammans i Japan, så länge.  
 
 
Vill ni se fler foton på direkten så kolla in på instagram under vår egen hashtag: #jkmljapan2016
 
- translation -
Ever since our friends went back to Sweden, a week ago, I've been sick. Being a tourist and a guide for 10 days was more exhausting than I thought it would be. Here's 6 photos from our 10 days together, stay tuned for more!
 
Web Analytics