Japanska Ronja

 
Ikväll har anime-serien Ronja Rövardotter, av Goro Miyazaki (Studio Ghibli) premiär på svenska Barnkanalen. Serien är uppdelad på 26 avsnitt och det första börjar alltså ikväll kl. 20.05 på Barnkanalen SVT. Eftersom den visas på svensk TV är den dubbad, men det kan ändå vara kul att se om man gillar Ghibli-filmer.
 
Serien har vunnit pris som bästa 2D animerade program på Asian Television Awards och är nominerad till pris för bästa animation för barn på International Emmy Awards.
 
 trailer från SVT
 
Jag har faktiskt inte sett serien än (har haft lite svårt att få tag på den i ok kvalitet och sen ärligt talat lite glömt bort att den finns), så jag ser fram emot att kunna se den på TV nu, om än på svenska. Det får bli till att försöka hitta den på japanska (med engelsk text) också såklart.
 
Jag har skrivit om 'Sanzoku no Musume Rōnya' (den japanska titeln) förut, här och här
Ska ni kolla in Ghiblis Ronja?
 
- translation -
Studio Ghibli's take on the popular Swedish childrens book (and series) Ronja the Robbers daughter is premiering, in Swedish, on television tonight. 
 

Japanska chokladpommes

bild från McDonald's Japan
 
De senaste dagarna har min instagram- och youtube-feed bland annat bestått av bilder och videos på McDonald's Japans senaste specialrätt, Choko Poteto (チョコポテト), dvs. pommes frites med chokladsås! Det är, som jag förstår, vanliga pommes frites som man spritsar med "double choko sauce"- vit och mörk smält choklad. 
 
Både McDonalds och Burger King i Japan är ju lite kända för att ha specialmenyer och udda hamburgare, som exempelvis de svarta hamburgarna för något år sedan. Just McDonalds brukar också ha mycket säsongssmaker, på milkshake, pajer m.m. När vi var i Tokyo i april provade vi körsbärsmilkshake, som var lite speciell men god. 2014 provade vi faktiskt chips med chokladsås på Calbee shop i Harajuku, Tokyo- vilket var supergott!

Här kan ni se en video, med en av mina favorit youtubers Chris Broad (Abroad in Japan), som provar de omtalade pommes fritesen med chokladsås.
 
 
Personligen gillar jag att doppa pommes i mjukglass, så jag tror absolut att jag skulle gilla dessa chokladpommes. Choklad och salt brukar ju kunna vara en bra kombination. Vad tror ni, skulle ni vilja prova Japanska McDonalds pommes med chokladsås?
 
- translation -
McDonalds Japan recently launched their choko poteto, fries covered in chocolate sauce.
 
Web Analytics