Lite inköp från Japan

I förra inlägget skrev jag att vi shoppade en del i Tokyo och fick då frågan om jag inte kan visa upp vad vi köpte. Såklart kan jag det! Jag köpte en del kläder (mycket basic grejer från Muji och lite från Forever 21, inget direkt crazy), men tänkte visa lite blandade foton på inköp från min iPhone.
 
 
Vi var ganska duktiga på att hålla igen med inköpen denna resa, men såklart var det en massa saker som vi planerat att köpa med oss och också en hel del kul som vi inte kunde motså. Det blev några manga-böcker på japanska, en kokbok och en rolig liten illustrerad bok om japansk "kultur och traditioner". En del husgeråd och porslin, massa ätbart och så en hel drös småprylar.
 
 
Sushi-godis-kit, finaste kokeshin med sakura på, Yotsuba to! manga, Tokyo banana, Yatsuhashi (fylld mochi, en specialitet från Kyoto),  smörgåspress (som jag gav bort i present).
 
 
Gulligaste tjockhamstern, KitKat!, shokunin solar- min solkompis som gör sushi, snyggaste strumporna (ser ut som wasabi och karashi-förpackningar)  massa nori, olika japanska ingredienser & instant-miso (kolla in den gröna och gula förpackningen - samma som strumporna!). 
 
Det finns mer att visa, men jag har lite dåligt med foton på vissa inköp så de måste förevigas i ok dagsljus innan jag visar. Bland annat köpte jag olika miniklistermärken (med sushi och bentomotiv), en sil till miso och pappersfodral till ätpinnar. Vissa saker kan ni kanske ana på första fotot, annat  (typ umeshu och kläder) kanske inte är lika kul att se men blev såklart inköpt.
 
- translation -
A few of the things we bought on our last trip to Japan. Manga, kitchen utensils, Japanese snacks etc. 

Regntunga moln över Tokyo

När det är som mest regnigt och höstigt här i Helsingborg drömmer jag mig lite extra mycket till Japan, och såklart till resan till Tokyo i våras. Tyvärr var vår vår 4:e dag i Tokyo en regnig och ganska kall dag, så vi spenderade dagen med att shoppa.
 
 
Vi hade en hel del på listan, både saker som vi visste att vi ville köpa med oss hem och en del önskegrejer som "ny tröja" och liknande, så vi tog oss till Shibuya.
 
 
I Shibuya finns allt man kan tänkas behöva, vilja ha och allt annat också. Vad sägs om strumpor till stolarna (typ fancy möbeltassar), en sushi-görare eller pandautsmyckade kläder, husgeråd och pynt. Trots att regnet gjorde att vi sprang mellan köpcenter och gallerior lyste neon och glada färger upp överallt, och tanken på att vi kunde "slösa bort" en regndag i Japan kändes väldigt lyxigt. 
 
 
Vi var inte direkt ensamma om att tycka att denna dag passade utmärkt för shopping, det var helt fullt med folk med och utan paparlyer längs gatorna.
 
 
Efter några timmars promenerande tog vi en sen lunch på ett fisk-ställe som specialiserat sig på donburi- dvs. "risskål" med olika typer av topping. Det var helt otroligt smarrigt, och som oftast i Tokyo: väldigt bra råvaror till ett bra pris. Tror inte att vi betalade mer än ¥830 (ca 60:-) för en stor skål med perfekt ris och en massa färsk fisk och skaldjur. Lyx!
 
 
Ett av mina favoritställen att besöka i Tokyo är alla depachika- dvs. källarvåningen, på de olika finare varuhusen. I botten på dessa finns nämligen nästan alltid en matavdelning med olika sötsaker, olika take away diskar och ibland rena mataffärer. Väldigt inspirerande och inte sällan kan man få prova på en massa olika wagashi (japanska sötsaker) och annat kul. Andra favoritställen är Loft och Tokyu Hands, där finns allt! 
 
 
Trots att vi varit i Tokyo 5 gånger nu, och spenderat en hel del tid i Shibuya, blir jag ändå fortfarande överrumplad av pulsen och stämningen där- speciellt kring Shibuya Crossing. Att stå eller gå mitt i vimlet gör mig både uppspelt och lugn på samma gång, det känns bara så "rätt"! Det finns verkligen med på "måste besöka"-listan i Tokyo av en anledning. 
 
 
- Translation - 
My report from Tokyo, this spring, continues. We spent a rainy day in Shibuya, shopping and treating ourselves to delicious donburi.   
 
Web Analytics