Packning pågår

Idag har vi hängt hemma hela dagen och planerat och taggat inför Japan! Kai hämtade ner våra resväskor från vinden så nu har jag börjat lägga fram kläder, skor och annat som ska med. Det är alltid lika spännande att packa tycker jag, då känns det lite mer på riktigt och att det snart är dags att flyga iväg. Men också svårt, man packar ju jämt för mycket och gärna "fel" grejer som man sen ändå inte använder. Men denna gång har jag försökt att tänka igenom vad jag kommer vilja ha på mig, så förhoppningsvis blir det bra. Tror dock att de kommer vara svalare än jag hoppats, så någon extra tjocktröja får jag nog packa ner.
 
 
Så här såg vår packning ut när vi reste hem från Tokyo förra våren, en hel del inköp som skulle få plats. Men det gick! Vi lyckades ju till och med klämma ner en stor kartong med vår japanska riskokare i min väska. Det blir nog en del shopping även i år, så lite plats kvar i väskan får vi försöka att ha. 
 
Idag är det 5 dagar tills vi flyger från Köpenhamn, och 6 dagar tills vi landar i ett blommande Japan. Jag hoppas verkligen att vi får se Tokyo i full blom, men fasar lite över att körsbärsblommorna slog ut redan denna vecka och att vi kommer precis lagom tills att hanami är över. Men vi är glada ändå! Dessutom planerar vi ju lite dagsutflykter utanför Tokyo där blomningen är lite senare. Vi är i alla fall supertaggade på att resa till Japan igen! 
 
- translation - 
Today we've been planning and packing for Japan, only 5 days left! Hopefully Tokyo is still in full bloom when we arrive. 
 

1 Matte:

skriven

Ni borde hinna se Sakura/Hanami i Tokyo, det här är från igår, tror det var Ueno, (en vän är där):
https://scontent-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/10845587_579778908791727_8440305053391697786_o.jpg

Antar du följer Japan-guide?
http://www.japan-guide.com/blog/sakura15/

Svar: Jadå, håller koll på alltför många ställen. Haha
Verkar som risk för regn och lite blåst, vilket ju förkortar blomningen. Men vi hoppas! Hann ju se lite senblommande träd även förra året och då åkte vi ju typ två veckor senare..
Tokyoyo

2 Matte:

skriven

Ja, det är ett GIFT! :^)

Fick just färsk rapport att det är sol i Tokyo idag och ca +20c på G under dagen, nu +13c (08.00)

3 Josefin:

skriven

Jag älskar att packa! Börjar alltid astidigt för är så himla taggad!
Det är fortfarande lite kyligt i t-shirt och på kvällarna är det fortfarande rätt kallt ibland, så en vår-jacka skulle jag ha med i alla fall, och en scarf av nåt slag. En del dagar är det jättevarmt sen blir det helt plötsligt ganska kallt. . hehe:)
Jag ska på en hanami som är planerad nästa vecka, (av japaner) och det betyder nog att det fortfarande kommer blomma då. De har börjat slå ut lite nu, men står liksom inte i full blom än! :)

Svar: Tack för väder- och klädtips! Kollade lite på mina kläder från förra årets foton och insåg att jag hade jacka eller tjocktröja på nästan alla... så en vårjacka är resan nerpackad. Eller hur, supertaggad! Ska dock köra en stor tvättdag på onsdag, så kan inte packa mer än hälften nu.

Åh, men då har jag lite hopp kvar. Alla på instagram lägger upp bilder på mankai (full blom) så jag blev lite nervös.
Vi ska träffa japanska vänner bland annat på lördagen, för hanami. Så hoppas de också har lite koll.
Bara 4 dagar kvar nu!
Tokyoyo

4 Malin:

skriven

Packa är jättesvårt! Jag vill gärna hitta den optimala packningen och tyckte det blev bra förra resan. Men då hade jag bara mig själv att tänka på och nu är vi tre, phew. Hoppas du får till en bra balans :)

Du tog så fantastiskt fina bilder på blomningen under förra resan, förstår att du längtar efter att få uppleva det igen.

Jag funderar på att köpa en japansk riskokare jag med, har något tips om det?

5 Matte:

skriven

Ser tyvärr ut som det dragit iväg rejält i helgen:
http://www.japan-guide.com/blog/sakura15/150330_tokyo.html
men det finns säkert ställen kvar och sent blommande sorter som på bilden längs ned. Allt hänger på vädret kommande dagar (som vanligt) Stockholm Kungsan är också på G, men nu har det ju varit kallt här uppe ett tag igen... så.... :^) Jag håller tummarna!

6 matte:

skriven

Kamakura idag, vid lunch:
http://s18.postimg.org/5bz6wu8zd/Kamakura_150330_PW.jpg

Svar: Jo, jag vet att det är full blom på gång redan. Tyvärr..
Tokyoyo

7 ISA:

skriven

åh vad roligt! blir alltid så himla taggad av packningen. Allt blir så nära då :)) ha en underbar resa!

Svar: Eller hur?! Känner likadant. Tack så mycket, hoppas och tror att det kommer bli grymt bra!
Tokyoyo

8 Matte:

skriven

Tripp till Nikko eller som sagt de sent blommande träden (Shinjuku Gyoen tex) kommer säkert passa er! ;)

Svar: Jo, vi planerar för det. Shinjuku blommade visserligen fortfarande kring 20:e förra året så det ska vara lugnt. Det går nog igen nöd på oss oavsett..
Tokyoyo

9 matte:

skriven

Vi kom liiite sent 2010, men det löste sig ändå i Tokyo, man stirrar sig lätt blind på dessa sidor som visar "det bästa".... blommande träd finns ändå, och som sagt, Japan levererar alltid iaf! :^)

10 Daniella 🌙:

skriven

åh vad spännande!

Svar: Ja, visst! Ska bli superkul.
Tokyoyo

11 Milla:

skriven

Verkar funka att kommentera via mobilen nu? :) Vädret här just nu är varmt men tycker att man behöver en vårjacka eller tjocktröja i alla fall. Det verkar dock som att det blir lite svalare och mer regn.. Det blommar för fullt nu! På vissa ställen är det inte i full blom, medan det är det på andra.. Så får hoppas att ni hinner se det! :)

Svar: Har det inte funkat innan?
Jag kör både jacka och tröja, och paraply tyvärr..
Ja hoppas verkligen på det, verkar som att vigör dåligt väder första veckan men men.. Det är ju i alla fall Japan, och det lär bli grymt trevlig ändå. Men ja, lite blommor och sol hade ju varit perfekt!
Tokyoyo

12 FANTASYDINING-En blogg om temarestauranger och resor:

skriven

Ska bli jätte skoj att följa med er på resan. För oss är det 60 dagar kvar till vår resa till Tokyo.LÄNGTAR!!!

Svar: Så kul att du "hänger med". ^__^)Åh, så härligt! Bara två månader kvar alltså, ska följa er också.
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics