Mot Stockholm

 
Just nu är jag på väg upp mot Stockholm för en helg med fina vänner. Vi hoppas såklart på att få lite vårsol och jag hoppas på att hinna äta lite bra Stockholms-sushi! Har ni några tips? 
 
Idag är dessutom bara 28 dagar tills vi sitter på planet mot Japan! (Jo jag vet att jag tjatar, men vi är ju så peppade!). Jag kollar av sakura forecast så ofta jag kan, och än så länge ser det ut att stämma bra med vår ankomst till Tokyo. Hemma i Helsingborg började körsbärsblommorna slå ut redan förra veckan, fotot är från 9 dagar sedan! Men sen dess har det inte hänt så mycket mer i alla fall.
 
Som sagt, jag önskar få era tips. Även om jag vara stannar över helgen så får ni gärna tipsa om allt möjligt bra att hitta på och äta i Stockholm! 
 
- translation -
I'm on my way to Stockholm for a weekend together with friends. Hopefully I'll get to eat some delicious sushi, and I'd like to hear about your favourite places in Stockholm. 
 

1 Daniella Åberg:

skriven

Jag har hört att Berns asiatiska ska vara fantastisk!

Svar: Åh, jag med. Tyvärr var deras brunch lite i dyraste laget. Men kanske blir jag bjuden nästa gång. >__<
Tokyoyo

2 Anna:

skriven

Ljunggrens (på Götgatan) gör så himla god sushi, speciellt deras spicy tuna maki är <3 har iofs sett på deras meny nu att de även har en friterad bläckfisk maki som jag måste dit och prova.
Annars är Akki känt för sjukt bra sushi, men det ligger precis bredvid tunnelbaneuppgången på Folkungagatan och är inte så trevligt att sitta där, så takeaway rekommenderas. Har ätit där 2 ggr, båda gångerna himmelskt. Ganska annorlunda från Ljunggrens som sysslar mer med "häftiga" och friterade makirullar, Akki har nog mest nigiri med riktigt fin fisk.

Har hört talas om Shibumi som ska vara en "lyx-izakaya" också, inte varit där själv men det har fått väldigt många fina recensioner. Så, det var mina tips! Ha det så bra i Stockholm.

Svar: Tack för en massa bra tips! Har hört gott om både Ljunggrens och Akki. Tål inte gluten så friterat kan bli svårt.. Akki låter bra, men kanske take away imorgon när det ska bli sol.
Ja, shibumi och sushi Sho hade jag gärna textat, men antar att man kanske måste boka ord ett tag innan.
Tokyoyo

3 Maja:

skriven

Du borde absolut pröva Sushi Sho! Stockholms absolut bösta sushi - utan tvekan! Men en tips är att reservera platser då det är alltid ett högt tryck där.

Svar: Åh, jag har hört det. Ska se om det är öppet imorgon, annars får det bli nästa gång. Tack för tips!
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics