Kamakura del III (dag 7)

Eftersom vi spenderade en heldag i Kamakura hann vi med att se en hel del olika tempel, trädgårdar och helgedomar. Därför kommer här sista delen från vår utflykt till Kamakura 2014. 
 
 
När vi nöjt oss med att hänga vid Tsurugaoka Hachimangū gick vi längs dankazura, ett promenadstråk som går från helgedomen ner till havet. Vägen omges av sakuraträd, och detta ska vara en av Kamakuras populäraste plaser för att se på sakura under hanami. Men vi var här lite för sent som ni ser och de var redan överblommade, men istället fick vi åtminstone promenera ganska avskilt.

 
Vi gick genom de lite mer centrala delarna av Kamakura och tog oss mot Kōtoku-in, ett buddhisttempel som är känt för sin stora Buddha-staty i brons.
 
 
Kamakuras Daibutsu (stor Buddha) är en av de mest kända Buddha-statyerna i Japan och är den näst största (13,35 m) bronsstatyn av Buddha efter Daibutsu i Nara (14,98 m), som vi besökte 2013. Statyn tros ha gjutits redan 1252, och under en period var den förgylld (syns på fotot av ansiktet här under). Det är gratis att besöka Daibutsu, men vill man gå in i templet (vilket vi inte gjorde, vi var där för att se statyn) så kostar det ¥200 (ca 15 kr). Vi köpte också lite proviant medan vi besökte Daibutsu- snacks och Kamakuras "egna" plommon-soda.
 
 
Något som vi tyckte var riktigt kul var att man, för ¥20 (ca 1,50 kr), fick gå in i Buddha! Det var lite trångt och mörkt, men väldigt fascinerande att se spår av tillverkningen. Man fick också en annan känsla av dess storlek när man var "på insidan". Även duvorna hjälpte till med att få koll på skalan, de gillade tydligen att spatsera runt på Buddhas huvud. 
 
 
Vårt sista stopp på heldagspromenaden blev Hasederatemplet, som ligger uppe på en höjd med utsikt över Kamakuras strand. Vi kom dit ganska sent, ca 10 min innan de stände insläppet (40 min innan stängning), så det fick bli ett ganska snabbt besök. Att besöka Hasederatemplet kostar ¥300 (ca 22 kr, yenen har gått upp!). De har en fin hemsida också, kolla in den om ni är intresserade av att se och läsa mer.
 
Hasedera är ett av Kamakuras stora buddhisttempel, grundat år 736, och är känt för sin stora förgyllda trästaty av Kannon (som jag tyvärr inte har något foto på, minns inte men antar att man inte fick fotografera den). 
 
 
På området finns en otroligt vackert trädgård som vid vårt besök var full av blommande pioner. Det doftade helt fantastiskt och de hade satt ut japanska parasoller för att skydda blommorna mot solen. Vi insåg ganska snabbt att vi hade velat spendera mer tid här, då bara själva trädgården var otroligt fin. Så kanske blir det ett besök nu när vi åker igen.
 
 
Själva templet var också väldigt vackert! Verkligen värt ett besök. Eftersom att vi var där precis innan stängning var vi ganska ensamma på området, vilket var trevligt. Ofta är det ju annars ganska mycket folk på de stora sevärdheterna, så vi blev lite förvånade över att få ha templet och trädgården nästan helt för oss själva- vilket jag försöker visa på det här fotot (?). 
 
 
Detta var nog ett av mina favoritställen i Kamakura. Allt var så fint! Trädgården, de olika tempelbyggnaderna, utsikten och alla små detaljer. Det var också en del saker vi inte hann med att titta på, så ett nytt besök måste det nästan bli. 
 
 
Det sista vi gjorde var att ta oss ner till stranden. Där var det också superfint, speciellt då solen just börjat gå ned. Sedan promenerade vi tillbaka mot stationen, köpte på oss lite japanskt grönt te-godis och tog tåget tillbaka till Tokyo
 
Kamakura är verkligen en stad jag rekommenderar att besöka om man befinner sig i Tokyoområdet, det finns så mycket att se där! Att vi inte åkte hit förrän vår 4:e resa till Japan är dock ett mysterium.
Här finns Kamakura del 1 och del 2
 
- translation - 
Part 3 of our seventh day in Japan (in 2014). We spent the day in Kamakura and visited Daibutsu (Great Buddha) and Hasedera temple before heading back to Tokyo
 

1 Matte:

skriven

Håller med om att Hasadera var väldigt vackert/trevligt!
Fina bilder och ha det så skoj i Japan! :^)

Svar: Verkligen ett favoritställe! Tack så mycket
Tokyoyo

2 Malin:

skriven

Ja Kamakura verkar vara något vi inte vill missa :) En helt annan stämning än Tokyo, eller hur? Jättefina bilder. Hoppas ni tar en tur denna gång också och berättar mer!

Svar: Tack så mycket!
Ja, visst. Mer som Kyoto än Tokyo, stämnings- och utseendemässigt kanske. Jo, det blir nog en visit även denna resa. Finns massor mer att se!
Tokyoyo

3 Joanna- Journalist och föreläsare med Autism:

skriven

fina bilder

Svar: Tack!
Tokyoyo

4 Sandra Lundin:

skriven

Så mysiga bilder och så vackert det är där!

Svar: Tack så mycket. Ja, det är verkligen supermysigt! Längtar så, men nu far vi om 5 dagar. ^__^)y
Tokyoyo

5 lovisa:

skriven

SÅ AVIS på dig som ska dit och uppleva landet igen!! hur gick det med jobbansökan förresten?

Svar: Hihi, ja vi är så glada att vi kan åka dit igen!
Jo, helt ok. Jag ska till ett av ställena och ha en liten intervju imorgon faktiskt. Återkommer med hur det går. (>__<)
Tokyoyo

6 Milla:

skriven

Så fina bilder!! :) Tycker verkligen om Kamakura så måste åka dit igen, finns ju så himla mycket att se :)

Svar: Tack så mycket! Ja eller hur?! Vi planerar att ta oss dit igen nu i april. Har du några tips? Vi funderar på att ta oss ut till Enoshima
Tokyoyo

7 Ninni:

skriven

åh vad fint!

Svar: Visst är det!
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics