Pyssel för sushi-älskaren

 
I helgen var vi uppe i Norrköping för att umgås med mina systerbarn. Med oss hade vi lite små presenter från Tokyo, mest godis och sötsaker. Till Stella, sushi-älskaren på 10 år, hade jag köpt ett litet "gör det själv-godis" som är ganska populärt i Japan: Popin cooking. Dessa set finns i olika versioner med olika teman bland annat sushi, bento och donuts. Såklart köpte jag sushi-godiset!
 
Det var ganska så pilligt att få till, och vi blev lite osugna på att äta upp bitarna i och med hur mycket man fick greja med fingrarna i "godismassan" (noggrann handtvätt innan är ett måste!). Men visst blev de fina?
 
 
Tre tjusiga bitar sushi som på paketet: tamago (ägg), maguro (tonfisk), gunkanmaki med ikura (laxrom) och en liten freestylad bit. Och såklart lite soja också.
 
Hur smakade sushigodiset då? Nja, själva riset var helt ok och smakade bubbelgum. Reste hade vindruvsmak, något som är vanligt i Japan, men som jag inte alls gillar. Stella var nöjd med utseendet, men inte smaken. Så de blir nog knappt uppätna, men fina blev de!
 
- translate -
We bought a pack of popin cooking sushi candy set for my niece, whilst in Japan, and this is the results. Not the best taste, but pretty cool looking. 
 
(lite tråkiga mobilfoton, sorry!)
 

Göteborgsbesök och sushi-spel


I helgen tog vi en minisemester från intensivt jobb och tog oss upp till Göteborg. Det vankades fest på lördagskvällen, så vi tog tidigaste bussen upp och var framme lagom till att alla affärer skulle öppna. Innan vi flyttade söderut bodde vi ju i Göteborg och ibland saknar vi verkligen den större stadens utbud, så en dag där var på sin plats! Självklart blev det ett besök på SF-bokhandeln och jag tror vi spenderade minst en timme med att kolla in manga, anime, prylar och spel. 


Jag sprang direkt fram till det här sushi-spelet, som jag sett innan och funderat på att köpa. Jag menar, ett spel med sushi-tema?! Hur söta är inte illustrationerna? 
 
Vi slog till (och fick även med oss ytterligare två sällskapsspel), fortsatte vår shoppingtur, unnade oss lyxlunch och sen dansade vi "just dance" på fest hela kvällen. En bra helg! 
 
- translate -
We spent the weekend in Gothenburg, hanging out, shopping for sushi games, and partying at a friends house. 

Web Analytics