Japanskt i Tyskland

 
Precis i början av december flög jag ned till Tyskland över en helg, för att möta upp Kai som var där på jobb. Han jobbade och bodde i en mindre ort ca. 1 timme nordöst om Düsseldorf så dit åkte jag. På lördagen tog vi oss in till Düsseldorf för att turista lite, gå på julmarknad och också för att kolla in de japanska kvarteren.
 
Düsseldorf har Tysklands största population av japaner, ca 8000 personer, och det finns nästan 500 japanska företag i och i närheten av Düsseldorf. Inte långt från centralstationen, i området kring Immermannstraße, finns japanska mataffärer, restauranger, sushi-ställen, bokaffärer, hotell, en japansk skola och kindergarten. Tyvärr hade flera av de ställen jag fått tips om innan stängt (eller eventuellt flyttat), men vi var glada ändå.
 
 
Extra glada blev vi när vi hittade en liten butik som sålde färsk onigiri, och såklart var vi tvungna att köpa en varsin! € 2,50 kostade de styck, vilket var hel ok men inte som i priserna Japan, men de var jättegoda! Annat gott vi hittade var bland annat daifuku, instant miso och utanför en av de japanska mataffärerna stod de och sålde takoyaki (som vi beundrade på håll, vi hade ju just ätit onigiri och jag tål dem inte). Innan jag flög hem igen, några dagar senare, tog jag en tur till dessa kvarter igen och köpte mig en bento med gyūdon att ta med mig på tåget mot flygplatsen. Den var supergod! 
 
Foto: © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH
 
I maj/juni varje år hålls "Japan Day" då de japanska kvarteren och resten av Düsseldorf fylls av japansk kultur, underhållning, mat och uppvisningar. Något som hade varit väldigt kul att vara med på om man bodde i Tyskland!
 
Befinner ni er i Düsseldorf eller någonstans i närheten tycker jag absolut det kan vara värt att strosa omkring lite i längs Immermannstraße. Lite längre bort, i Niederkassel, finns Ekō House of Japanese Culture som är ett kulturcentrum med en japansk trädgård och tempel. Dit får vi ta oss nästa gång!

1 FANTASYDINING-En blogg om temarestauranger och resor:

skriven

Detta ska jag lägga på minnet om jag någonsin har vägen förbi där.:)

Svar: Ja, gör så! ^__^)
Tokyoyo

2 Elvira Vikström :

skriven

Oh wow va coolt!

Detta hade jag ingen aning om!
Om det inte var så att jag bodde i Japan
ocjh fick nog med japansk kultur så skulle jag gärna besöka det här området.

Eller det kanske är värt ett besök i vilket fall som helst! ^-^

Svar: Om man är i Tyskland, så absolut! Verkar ha funnits mer att se än vad vi hittade där under den korta tiden vi var där. ^__^) Men nja, kanske snarare om man inte är i Japan eller är på jakt efter japanska grejer/mat m.m.
Tokyoyo

3 Milla:

skriven

Åh vad intressant! Verkar mysigt :)

Kommentera här:

Web Analytics